Ovogodišnji 52. Đakovački vezovi polako ulaze u svoju završnicu i pred nama je njihov završni vikend.

Program završnog vezovskog vikenda otvorit će gosti iz Ukrajine, ovogodišnje zemlje partnera Đakovačkih vezova. Kako bi nam još malo približili svoju tradicijsku baštinu, u Strossmayerovom parku s početkom u 10:00 sati održat će se Zabavne radionice za djecu i mlade u organizaciji Nacionalnog centra narodne kulture Muzej Ivan Hončar.

U 20:00 sati započinje program na Strossmayerovom trgu, kada će nam se koncertom predstaviti Tamburaški orkestar Općine Semeljci. Česti su to sudionici međunarodnih festivala na kojima nerijetko osvajaju nagrade, te ako je suditi po njihovim festivalskim nastupima očekuje nas odličan koncert.

Nakon završetka koncerta Tamburaškog orkestra Općine Semeljci u 21:00 sati započinje program Svečanog otvorenja 52. Đakovačkih vezova. Ove je godine u središtu programa scenska slika pod nazivom „Ovdje je moja domovina“ scenarista Mirka Ćurića i redatelja Darka Milasa. Treba napomenuti kako će i ove godine prijenos Svečanog otvorenja 52. Đakovačkih vezova biti na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT 1).

Nakon Svečanog otvorenja 52. Đakovačkih vezova očekuje nas program u Vezovskom šatoru s početkom u 22:30 sati. Već tradicionalno svoj nastup na vezovski petak imat će „Slavonske lole“ i „Slavonski dukati“ koji će svojim izvedbama u pravom slavonskom duhu zabavljati sve goste u Vezovskom šatoru.

 

Autor: Igor Kretonić