Srijeda 4. srpnja na 52. Đakovačkim vezovima donosi nam nastavak Gastrofesta Đakovački vezovi. Ovaj puta na jelovniku nalazi se tradicionalni Đakovački čobanac, a kakvog je okusa možete provjeriti ako se nađete u Vezovskom šatoru od 19:00 sati.

Na Strossmayerovom trgu nastavlja se smotra lokalnog folklora pod nazivom Đakovština u pjesmi i plesu. Na rasporedu je druga večer u kojoj nastupaju: KUD „Milko Cepelićˮ Vuka, KUD „Veseli šokciˮ Punitovci, KUD „Drenjanciˮ Drenje, KUD „Hrvatska čitaonicaˮ Selci Đakovački, KUD „Ledinaˮ Gašinci i KUD „Slogaˮ Satnica Đakovačka. Program započinje u 19:30 sati.

Program u Vezovskom šatoru proteći će u pravom tamburaškom štihu. U 20:00 svoj nastup imat će, svim pratiteljima lokalne tamburaške scene poznati sastav – „Inat slavonski“. Nakon njih na scenu stupaju kraljevi hrvatske tamburaške scene koji nastupaju više od 30 godina, – „Najbolji hrvatski tamburaši“. Svim ljubiteljima tamburaške glazbe zajamčen je dobar provod ako navrate u Vezovski šator poslije 20:00 sati.

 

Autor: Igor Kretonić