Odbojkaški klub Đakovo dio je projekta Hrvatskog olimpijskog odbora naziva “Od sportske škole do olimpijskih igara”. Ukupna vrijednost opreme dobivene putem projekta iznosi 25.000,00 kuna, a đakovački klub odlučio je opremu donirati i upotrijebiti u sportskoj dvorani OŠ Josipa Antuna Čolnića na Sjeveru.

Ako se vratimo u prošlost, možemo s pravom reći kako je upravo spomenuta osnovna škola bila “baza” za mnoge njihove odbojkašice, kako prije tako i danas. Spomenuli su velik angažman nastavnice Anke Mlinarević koja je svojim trudom i upornošću unazad dvadesetak godina uputila i “pripremila” velik broj sjajnih đakovačkih odbojkašica.

Uz gospođu Mlinarević, veliku susretljivost i zalaganje za sport i sportaše našega grada iskazuje i ravnatelj OŠ J. A. Čolnića, gospodin Zvonko Belvanović. Nakon uspješne rekonstrukcije parketa i rasvjete u dvorani te energetske obnove, uz novu opremu odbojkaški klub definitivno podiže standarde spomenute dvorane što bi u narednom periodu moglo rezultirati i odigravanjem prvenstvenih utakmica drugoga dijela prvenstvene sezone.