Početkom studenog općina Levanjska Varoš aktivno je krenula s provođenjem projekta „Zajedno za zajednicu“

Projekt “Zajedno za zajednicu – aktivna mreža osoba starije životne dobi u općini Levanjska Varoš” kroz organizaciju dnevnih aktivnosti i psihološkog osnaživanja 60 osoba starijih od 65 godina s područja općine omogućava kvalitetniji život za starije, kao i njihovo uključivanje u zajednicu.

Projektom ”Zajedno za zajednicu – aktivna mreža osoba starije životne dobi u općini Levanjska Varoš” želi unaprijediti socijalne usluge starijim osobama kako bi se ostvarila njihova ravnopravna uključenost u društvo.

Projekt će unaprijediti kvalitetu života 60 osoba starijih od 65 godina s područja općine kroz organizaciju dnevnih aktivnosti, dok će se psihološko osnaživanje postići nakon edukacijskih radionica za novozaposlene osobe koje će raditi sa starijima. Time će stariji i nemoćni biti aktivno uključeni u zajednicu, a društvene aktivnosti će im postati svakodnevica.

Tijekom 24 mjeseca provedbe projekta, djelatnici i volonteri će biti na raspolaganju starijima i nemoćima. Oni će na svakodnevnoj bazi organizirati aktivnosti koje će uključivati psiho-socijalne, rekreativne i kulturno-kreativne radionice u prostorijama novoprilagođenima upravo starijima. Uz adaptaciju prostora Općine Levanjska Varoš za aktivnosti starijih, nabavljeno je i vozilo kojim će se korisnici projekta prevoziti na radionice.

Projekt se provodi u partnerstvu sa Socijalno humanitarnom udrugom Svjetlost iz Đakova, koja će zajedno s Općinom Levanjska Varoš provoditi aktivnosti u kojima će obuhvatiti i članove svoje udruge.

Financiran iz Europskog socijalnog fonda, projekt je započeo početkom studenog. Zaposlen je voditelj projekta, raspisan natječaj za još četiri osobe, nabavljeno je vozilo za prijevoz korisnika te su opremljeni dnevni boravak i kuhinja u Mjesnom domu Slobodna Vlast.

Igor Kretonić

Foto: Zajedno za zajednicu Levanjska Varoš