Jučer, 24. svibnja, s početkom u 10 sati, Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s partnerima Osječko-baranjskom županijom, drugim državnim ustanovama, tvrtkama, školama, vrtićima, organizacijama civilnog društva i građanima s područja Osječko-baranjske županije prikupila je ukupno 3720 kilograma plastičnih čepova koji su predani tvrtki Drava International.

Predaji prikupljenih čepova pridružili su se i partneri u provođenju ove akcije, a to su predstavnici „Društva naša djeca“ Osijek i predstavnici Osnovne škole „Cvjetno“ Briješće, te tvrtke Našički park d.o.o. iz Našica.

Ovoj akciji sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske, Policijske postaje Slatina koji su veću količinu prikupljenih čepova sa područja Slatine dovezli u svrhu provođenja ove akcije u Policijsku upravu osječko-baranjsku.

Projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pokrenula je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u što se uključila i Policijska uprava osječko-baranjska.

Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša.

Policijska uprava osječko-baranjska nastavlja prikupljati plastične čepove i ovom prilikom pozivamo sve društvene subjekte i građane da se pridruže u sakupljanju čepova i u provođenju ove hvalevrijedne humanitarne akcije.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija