U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u preostale dvije prometne nesreće nastala materijalna šteta.
 
Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PP Beli Manastir te po jedna na području PP Đakovo i PP Belišće.
 
U nadzoru prometa zatečeno 38 alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske od 23. do 25. lipnja u nadzoru prometa evidentirano je 38 vozača (24 vozača osobnog automobila i 14 vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 2,57 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u petak oko 11,35 sati u Koški, kada je nadzoru prometa zatečen 65-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,57 promila alkohola u krvi.
 
Rezultati pojačanih mjera
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 215 prekršaja od kojih je 112 prekršaja prekoračenja brzine, 23 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 nepropisnog korištenja mobitela, tri upravljanja prije stjecanja prava, tri upravljanja pod zabranom, tri upravljanja neregistriranim vozilom te 53 ostalih prekršaja.
 
Pod utjecajem alkohola pala s električnog romobila
U Osijeku se u subotu, oko 2,50 sati, dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Naime, 20-godišnjakinja iz Zagreba upravljala je električnim romobilom kojom prilikom na glavi nije nosila zaštitnu kacigu te je uslijed nepropisnog skretanja pala. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena joj je prisutnost alkohola od 1,12 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 480 eura.
 
Upravljao osobnim automobilom s 2,01 promila
U Čepinu je u subotu oko 20,25 sati u nadzoru prometa zatečen 50-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.
Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 2,01 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.  
 
Skrivio prometnu nesreću s 1,88 promila
U Osijeku se u subotu oko 21,15 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Dvadesetjednogodišnjak je upravljao osobnim automobilom i uslijed ne držanja potrebitog razmaka udario je u vozilo koje se kretalo ispred njega. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,88 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.840 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Upravljao vozilom pa se odbio alkotestirati
U Čepinu je u nedjelju oko 2,10 sati u nadzoru prometa zatečen 50-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.
Vozač se odbio alkotestirati te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.  
 
Pijan motociklom udario u vozilo ispred sebe
Na cesti između Budrovaca i Đurđanaca se u nedjelju oko 13,40 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Dvadesetjednogodišnjak je upravljao motociklom i uslijed neprilagođene brzine udario u osobni automobil koji se kretao ispred njega. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,98 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.040 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Vozilom srušio dva biciklista
U Belom Manastiru se u nedjelju oko 20,30 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Naime, 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine prešao u suprotni kolnički trak gdje je udario dva maloljetna biciklista. Jedan biciklist nije zadobio ozljede dok je drugi lakše ozlijeđen. Obavljenim alkotestiranjem vozaču automobila utvrđena je prisutnost alkohola od 1,23 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.250 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.
 
Pod utjecajem alkohola sletio s kolnika
Na cesti između Belog Manastira i Petlovca, jučer u 21,05 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Devetnaestogodišnjak je upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 0,78 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 920 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 boda.

Policijska uprava osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo