U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća, u 1 prometnoj nesreći 1 osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a 6 prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka evidentirali smo tri prometne nesreće, na području Đakova dvije prometne nesreće, a na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca po jednu prometnu nesreću.

Jučer, 30. studenog, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentiran je jedan vozač osobnog automobila koji je upravljao pod utjecajem alkohola.

Vozaču osobnog automobila, 55-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Ivanova, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi 0,92 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U 17,30 sati u Strizivojni, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 71-godišnji hrvatski državljanin iz Strizivojne, uslijed nepropisnog uključivanja u promet, udario je u osobni automobil te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,59 grama po kilogramu. 

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 7 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo