Često se kaže za domaće knjige kako su slabije čitane i slabije promovirane od poznatih stranih naslova. Baš zato su Nataša i Marina odlučile svoj roman Želja, o kojem se već neko vrijeme priča, promovirati na nešto drugačiji način. 

Nataša Debeljak i Marina Kuleš, autorice romana Želja, prošlog su mjeseca počele s promocijama koje su najavile po cijeloj Hrvatskoj. Cijela je priča od samog početka prilično interesantna jer su cure odlučile promovirati knjigu kako bi potaknule publiku da čitaju domaće. Osim zanimljivog Instagram profila Put rukopisa na kojem pokazuju kako izgleda pisanje i izdavanje knjige, osmislile su program promocije koji će odraditi u nekoliko gradova diljem Hrvatske.

Druženje uz knjigu, glazbu i craft pivo

U svoje su promocije odlučile uključiti lokalne glazbenike i proizvođače koji mogu gostima prezentirati svoj proizvod. Tako svi okupljeni osim pričanja o romanu i upoznavanju autorica, imaju priliku uživati u glazbenom programu i imaju priliku probati lokalni proizvod za koji možda nisu čuli ili ga nisu nikada probali na ovakav način. 

Promocija u Đakovu uz Black Hat Craft Brewery i mladu umjetnicu Anamariju Burilo

Ovaj petak cure su održale promociju u Caffe baru Jazz i iznenadile goste odličnim programom. Za glazbu je bila zadužena Anamarija Burilo, studentica 3. godine Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku koja se aktivno bavi glazbom vodeći zbor mladih “Veritas” koju je na gitari pratio Matej Hinek.

Na ovoj promociji, gosti su imali priliku probati zanimljivo craft pivo i to uz vođenu degustaciju. Vlasnica Senka Matijaković dipl.ing. preh. teh. i proc. Inž. predstavila je svoju pivovaru Black Hat Craft Brewery i pivo stila Blond Ale, nefiltrirano, nepasterizirano svijetlo pivo, bez dodatka konzervansa, aroma i umjetnih bojila koje je oduševilo sve okupljene. 

Moderatorica promocije, Ivana Bilać u razgovoru s autoricama pokazala je kako izgleda pisanje knjige u dvoje, kako se cure osjećaju na sve pozitivne komentare koje dobivaju i kakvi su im planovi za dalje. 

Svakako pratite cure na društvenim mrežama jer je to odličan način da saznate dolaze li negdje blizu vas. A ako dolaze obavezno dođite na promociju i provedite vrijeme na ugodnom druženju.