Nakon izuzetno posjećene promocije u Vukovaru gdje se priča stripa završava, druga promocija održana je u Vinkovcima odakle priča kreće, davno prije rata, a promocijom u Đakovu zatvorit će se krug poštovanja prema poginulima, nestalima i preživjelima iz ova tri grada, koji su protagonisti strip albuma.

Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo poziva vas na promociju strip albuma “Vukovar : HAŠ” autora Nenada Barinića, u četvrtak, 9. svibnja 2019. godine, s početkom u 18.00 sati.
“Vukovar: HAŠ” iznimno je djelo koje svojim pojavljivanjem u javnosti donosi iznimno svježi i originalni pristup koji o Domovinskom ratu svjedoči kroz priču o prijateljstvu, temeljenoj na stvarnim događanjima i likovima”. (iz recenzije)

Pisanje i crtanje je potpomognuto subvencijom Ministarstva kulture RH, tiskan je u vlastitoj naknadi autora uz pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Općine Bogdanovci, tvrtke Komunalac Vukovar i Moto kluba Vinkovci.

Oko 30% stripa prati „rokere Vinkovaca“ u doba mira do utjecaja rata na dotadašnji način života. 13 branitelja pošlo je iz Vinkovaca u obranu Vukovara, gdje su svi ranjeni, 8 ih je ubijeno (2 se vode nestalima), od 5 preživjelih 2 su završila u srpskim logorima, 2 su izašla u proboju, a 1 izvezen iz grada u konvoju „Liječnici bez granica“. Prikazuje dio života, borbe u Vukovaru i način ranjavanja te, u konačnici, smrtnog stradavanja stvarne osobe, Mladena Čupića-Haša. Također istovremeno i korektno prati i sudbine njegovih suboraca iz Vinkovaca i Đakova.

Dragovoljci Zbora narodne garde iz IV. Mjesnog odbora „Kolodvor“ Vinkovci i dragovoljci iz Đakovštine upućeni su u Vukovar sredinom rujna 1991. godine: VLATKO BALOG (zapovjednik) MIRO BALOG i ZVONKO BALOG (svi iz Đakova), te Vinkovčani GORAN SERTIĆ, KREŠIMIR RATKOVIĆ, JOSIP PERKOVIĆ, MIHAJLO LET, IVAN SENČIĆ, ŽELJKO PATARIĆ, ZLATKO ADŽIĆ, FRANJO BUBALO, DAMIR KALAPATI i MLADEN ČUPIĆ-HAŠ. Dodijeljeni su u 2. bojnu 204. Vukovarske brigade. Prvo su raspoređeni u Borovo Naselje na „Dom tehnike“ i „Internate“ negdje do 20. 9.1991. godine, kada su dobili novi raspored na punkt „Grič 6“ na vukovarskoj Mitnici. Od tada kreću njihova stradavanja, a strip prati njihove priče i sudbine.