Dobrovoljno vatrogasno društvo Piškorevci prijavilo se na Javni poziv Grada Đakova za dodjelu donacija vatrogasnim društvima projektom obnove vatrogasnog doma, gdje su im odobrena sredstva za nabavku novih automatskih vrata.

„To nam je bilo neophodno jer se u zimskim mjesecima željezna kapija nije mogla otvoriti i nismo bili mobilni. Ovim putem zahvaljujem Gradu na ustupljenim sredstvima i realizaciji projekta“, kaže predsjednik DVD-a Piškorevci Zvonimir Vidaković.

Dodaje kako uz nove kapije ide i lim koji će naknadno ugraditi, no obavili su još radova. „Zamijenili smo metalna vrata PVC vratima, a na zadnju prostoriju, gdje nam stoji oprema, također smo stavili novu PVC kapiju. Radi se o projektu kojim smo zadovoljili tri potrebe DVD-a“, dodaje Vidaković uz pojašnjenje kako se radi o investiciji vrijednoj 50.360 kn.

Međutim, tu nije kraj ulaganjima.

„Kako sva sredstva nisu potrošena, gradonačelnik Marin Mandarić i zamjenik gradonačelnika Antun Galić rekli su da se do kraja godine možemo prijavljivati sve do potpunog iskorištenja sredstava, išli smo i na projekt pokrivanja puta u Fažanu za djecu iz DVD-a, čija je vrijednost 7.500 kn, te na projekt ugradnje klime za dvoranu koja je u sastavu vatrogasnog doma. U njoj je već grijanje, dom je prošle godine legaliziran, sad nam još nedostaje klima“, kaže Vidaković.

Uz stožernu postrojbu DVD-a Đakovo, DVD Piškorevci dobro kotira članstvom i opremljenošću te su uvijek spremni za brzu intervenciju.

Izvor: Grad Đakovo