U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je dvanaest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. U preostalih devet prometnih nesreća nastala je materijala šteta.

Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, tri na području PP Beli Manastir, po dvije na području PP Belišće i PP Đakovo te jedna na području PP Našice.

U nadzoru prometa zatečeno 29 alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko-baranjske od 13. do 15. listopada evidentirano je 29 vozača (22 vozača osobnih automobila, jedan vozač teretnog automobila, jedan električnog romobila te pet vozača bicikala) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Biciklom upravljao s 1,96 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u petak oko 16,45 sati u Podgoraču kada je u nadzoru prometa zatečen 45-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,96 promila alkohola u krvi.

Osim alkohola evidentiran još 221 prekršaj

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentiran je još 221 prekršaj od kojih je 94 prekršaja prekoračenja brzine, 27 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, četiri upravljanja neregistriranim vozilom te 80 ostalih prekršaja.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo