[1.4.2023.] Turistička zajednica grada Đakova organizira dana 1. travnja 2023. godine (subota) Uskrsni gastro fest.

Partneri događaja su Srednja strukovna škola Antuna Horvata u suradnji s RCK VirtuOs i Udruga „Kreativa za kulturu”.

Program:

9:00 – 13:00 – Izložba i prodaja proizvoda – Ulica pape Ivana Pavla II (Korzo)

10:00 – 12:00 – Radionica šaranja jaja voskom pod vodstvom Mihaele Šogorić – kuća Reichsman

10:00 – 12:00 – Radionica „Čokoladna uskrsna jaja“ – izrada čokoladnih jaja pod vodstvom Srednje strukovne škole Antuna Horvata u suradnji s RCK ViruOs – kuća Reichsman

*prijave za radionice u TZG Đakova, 031/811-233 (ponedjeljak – petak 8:00 – 14:00) 

Udruga „Kreativa za kulturu” – Strossmayerov park

10:00 – Kreativne radionice i druženje sa živim zečevima

11:00 – Scenski prikaz „Bajka iz parka“

             Uskrsna potraga

Ovaj se gastro fest održava od 2010. godine te privlači sve veći broj posjetitelja i izlagača.

Na Uskrsnom gastro festu u Đakovu u Ulici pape Ivana Pavla II (Korzo), svoje će proizvode predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, udruge i domaće radinosti.

Radionica tradicionalnog šaranja jaja voskom održat će se pod vodstvom Mihaele Šogorić koja sa svojim suradnicima iz Semeljaca veliku pažnju posvećuje očuvanju ovog običaja. Radi se o starom seoskom načinu šaranja jaja, kako su to radile njihove bake i prabake – voskom, a potom bojanju u bojama koje su napravile od obične grafitne olovke.

Srednja strukovna škola Antuna Horvata u suradnji s RCK VirtuOs pripremila je radionicu „Čokoladna uskrsna jaja“ na kojoj ćete imati priliku izraditi i kušati svoje čokoladno jaje.

Udruga „Kreativa za kulturu” pripremila je zabavnu potragu za pisanicama i druženje sa živim zečevima u Strossmayerovom parku gdje će najmlađi imati priliku sudjelovati u potrazi za čokoladnim pisanicama. No to nije sve, za najbolje su osigurani slatki poklon paketići.

Cilj ovog gastro festa promocija je ukupne ponude i tradicije Slavonije i Baranje u vidu eno-gastronomske ponude, ponude turističkih suvenira, prezentacije kulturne baštine i radionica.

Izvor: TZ Grada Đakova
Foto: Grad Đakovo