U novu školsku godinu Osnovna škola Drenje zakoračila je sa svojim prvim međunarodnim eTwinning projektom “Me, Myself & I” (“Ja i sva moja lica”).

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, dobit će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti s učenicima Osnovne škole Drenje provest će učiteljica hrvatskoga jezika Evica Dernej, pedagoginja Aneta Orešković Buljan, knjižničarke Tihana Perić i Vlatka Štrk, psihologinja Marija Jurić i učitelj informatike Goran Podunavac.

Osim na mrežnoj stranici Škole, radovi učenika bit će objavljeni i na TwinSpace stranici projekta “Me, Myself & I”. Dosad se za sudjelovanje u projektu, čiji su autori psihologinja Marija Jurić i učitelj informatike, prijavilo stotinjak škola iz osam europskih zemalja – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije, Rumunjske i Turske.

Izvor: Osnovna škola Drenje