S odmakom od nekoliko dana, nakon što su se slegli dojmovi, osluškujući reakcije svih čimbenika, od natjecatelja, trenera, predstavnika klubova te brojnih posjetitelja, zaključak je da smo odradili uistinu nešto veliko. Prvi nogometni turnir pod nazivom “Đakovo igraj 2022.” bio je pun pogodak organiziran na uistinu visokom nivou, poručuju organizatori turnira, HNK Đakovo Croatia.

Više od 700 natjecatelja tijekom proteklog vikenda boravilo je na Pazarištu prezentirajući svoja nogometna znanja uz apsolutno pridržavanje fair play postulata najveći je dobitak ovoga turnira.

Najvrjednija nagrada organizatorima su iskreni dječji osmjesi, koje uistinu nije bilo teško prepoznati, sklapanje novih poznanstava s vršnjacima, borba za svaku loptu na zelenom terenu, ali i pružanje ruke pobjedniku kao znak uvažavanja što se, nažalost, u današnjem vremenu, u dobroj mjeri generalno izgubilo posebice kod odraslih i to ne samo u sportu.

Organizatori su uputili zahvalu svim natjecateljima i njihovim klubovima na fair i korektnoj borbi koja je prošla bez ijednog incidenta.

Svakako, zahvala svim sponzorima i donatorima, kao i pokroviteljima turnira Osječko-baranjskoj županiji na čelu sa županom Ivan Anušić koji je i ovoga puta prepoznao važnost ovoga turnira ne samo za naš grad nego puno šire, zatim Gradu Đakovu uz gradonačelnika Marin Mandarić i dogradonačelnika Antun Galić, pročelnici upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth te svima ostalima koji su pridonijeli da se ovaj turnir uistinu i organizira.

Što se natjecateljskog segmenta tiče, u kategoriji 2012./2013. prvo mjesto osvojio je Grafičar Vodovod svladavši u finalu Vitez 92 iz Antunovca, dok su trećeplasirani domaćini s ekipom HNK Đakovo Croatia 1. Najbolji igrač turnira je Jakov Kocijan iz Grafičar Vodovoda, najbolji vratar je Bruno Garacki (Vitez 92), najbolji strijelac je Ivan Deže (Grafičar Vodovod), dok je nagradu za fair play osvojila ekipa NOPO Legen.

Kod uzrasta 2010./2011. godište, titulu najboljeg odnio je NK Osijek koji je u finalu svladao momčad Grafičara, a treće mjesto osvojio je Radnički iz Županje. Kad su pojedinačne nagrade u pitanju, za najboljeg igrača proglašen je Franko Vidović, najbolji strijelac je Marko Tomić, a najbolji vratar Patrik Čekeliš, sva trojica iz NK Osijeka. Nagradu za fair play uručena je ekipi Željezničara iz Slavonskog Broda.

“Na kraju, možemo biti ponosni na odrađeno, a to nam je svakako dodatna motivacija da iduće godine budemo još bolji. Svim nagrađenima iskrene čestitke, a svima ostalima puno sreće iduće godine!”, poručuju organizatori.

Izvor|Foto: HNK Đakovo Croatia