Stigao je prvi poraz za đakovačke odbojkašice u sezoni 21./22. Raspoložena i motivirana ekipa Kolonije zasluženo je došla do najvećeg ovosezonskog iznenađenja u natjecanju Prve B lige. Znale su Đakovčanke da neće biti lako jer su sve ekipe izuzetno “napaljene” protiv lidera, a nemogućnost igranja kapetanice Josipe Radoš i izostanak trenera Vjeke Barišića uz još nekoliko bolesnih i ozlijeđenih djevojaka iz rotacije dodatno je poremetio njihove planove.

Prvi set Đakovčanke nisu postojale u terenu. Kolonija je diktirala igru i zasluženo došla do vodstva od 1-0. Drugi set totalno drugačija priča. Đakovčanke gospodare terenom i vraćaju rezultatski egal. Međutim, kad su svi pomislili da su pronašle dobitnu formulu, ponovno su stale. Neobjašnjiv pad u igri rezultirao je gubitkom trećega seta, a i četvrti je bio vrlo sličan. Ipak, kod vodstva Brođanki 23-18 Đakovčanke se vraćaju na 23-22, ali više od toga nije išlo.

Prva B HOL – istok: OK Kolonija 3-1 OK Đakovo (25-12, 17-25, 25-16, 25-22)

OK Đakovo: Maja Maričić, Dorotea Habijanec, Petra Lukić, Josipa Radoš, Anela Gajić, Matea Ćato, Ivna-Marija Ćorić, Lucija Mrkić, Marija Verhas i Ana Tilman. Trener: Zvonimir Božić

Igor Kretonić
Izvor|Foto: OK Đakovo