Četvrtu godinu za redom, Puhački orkestar DVD-a Đakovo prisjetio se Ivana Pavića, svog člana i pravnika, koji je tragično stradao u pucnjavi u đakovačkom Centru za socijalnu skrb 2019., gdje je radio kao pravnik.

U lijepo ispunjenom prostoru Strossmayerovog parka, Puhački orkestar DVD-a Đakovo, uz pomoć prijateljskog Osječkog puhačkog orkestra, priredio je sugrađanima bogat nastup, prošaran raznim žanrovima – od orkestarskih standarda pa sve do zabavne, rock i pop glazbe.

Prisutnima su se na početku s nekoliko prigodnih riječi, obratili Goran Pavić, Ivanov brat, te zapovjednik DVD-a Đakovo, Ivan Klemen. Kroz sat vremena programa, publika je uživala u skladbama poput Oye como va, temu iz filma Kum, splet pjesama ABBA-e i Michaela Jacksona i sl. Posebni trenutak večeri bila je izvedba pjesme Vilo moja Vinka Coce, u kojoj je pred mikrofon stao Bruno Bunjevac, inače mladi trubač đakovačkog orkestra, te sjajnom izvedbom izazvao gromoglasni i dugački pljesak.

Koncertom je dirigirao kapelnik đakovačkog okrestra, Tomislav Kruljac, koji je na kraju koncerta podijelio nekoliko zahvalnica novijim članovima okrekstra, kao i još pojedinim zaslužnim članovima i prijateljima orkestra.

Ovim koncertom, Đakovčani su pokazali kako sjećanje na svog dragog sugrađanina živi i dalje te se druženje uz odličnu puhačku glazbu može očekivati i narednih godina.

Izvor: Trubački orkestar DVD-a Đakovo
Foto: Josipa Henizelman