Atraktivni Mitsubishi plug-in hibrid spojen na punionicu vozila na električnu energiju u centru Đakova jučer je privlačio pažnju prolaznika. Punionica je postavljena krajem studenog prošle godine na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca te je sada u punoj funkciji, a to je potvrdio i Zagrepčanin Nikola Bebrić koji je rekao sljedeće:

U Đakovu sam poslovno, a što se tiče punionice jako sam zadovoljan prvenstveno zbog toga što ih nema u svakom gradu i na svakom koraku u RH. Ovo je odlična stvar za Đakovo, a svakako je jako dobro i to što se radi o brzoj punionici”. Kaže i da je vrlo jednostavno našao lokaciju punionice koja je bila slobodna. Priključak je, kaže, bio u funkciji, a on se registrirao uz postojeću RFID karticu te odradio punjenje baterije automobila.

Podsjetimo, Grad Đakovo je prošle godine prijavio projekt za sufinanciranje gradnje punionica vozila na električnu energiju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ostvario pozitivnu ocjenu te realizirao projekt i izgradio prvu brzu punionicu u gradu snage 50 kW na kojoj se istovremeno mogu puniti dva automobila s ukupno tri različita priključka. Usluga je korisnicima dostupna 0-24, sedam dana u tjednu potpuno besplatno za sve korisnike električnih automobila. Punjenje traje oko 20 minuta, iskustvo korištenja je digitalno, a dostupna je i korisnička podrška non-stop. Ovom punionicom Grad Đakovo se pridružio karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljične mobilnosti.

Izvor: Grad Đakovo