Spakirati svoj život u bisage, otisnuti se na putovanje ležećim biciklom na dva ili tri kotača odluka je koja će zauvijek promijeniti sudbinu. Zvuči zanimljivo, zar ne?

Pozivamo sve zainteresirane da dođu u četvrtak, 27. veljače 2020. godine s početkom u 20:00 sati na putopisno predavanje “Projekt tri kotača sreće, Sjedinjene Američke Države” koje će održati Nađ Zdenko u rock bar-u Fontana. Predavanje organizira ARLA udruga za promicanje urbane kulture.

Projekt tri kotača sreće započeo je 2018. godine s ciljem putovanja kroz sve dijelove svijeta na ležećem triciklu. Nakon uspješno odvožene biciklističke ture kroz Sjedinjene Američke Države iste te godine, Zdenko je u tri mjeseca i s 5500 kilometara u nogama, spojio zapadnu i istočnu obalu, San Francisca i New Yorka, i ovim putopisnim predavanjem opisat će vam vlastiti doživljaj te ogromne države.

Nakon završetka srednje škole i neuspješnog početka studija odrađujem pripravnički staž i pronalazim posao u struci farmaceutskog tehničara. Slatina postaje moj dom, a stalno zaposlenje pruža mi po prvi puta mogućnost za osamostaljenjem. Nakon fizičkog kraha i gotovo dvadeset kilograma viška, s mnogo sati igranja na laptopu, početak jeseni 2014.godine na vrata unajmljenog doma uz mnogo kiše dovodi mi i čovjeka na žutom biciklu, Jean Jacquesa. U igri života, špil izbacuje novi set karata na stol. Zaražen željom da se vlastitim snagama okušam okretati pedale i započeti putovanje na takav način polagano postaje moj stil života određeni dio svake godine. Projekt tri kotača sreće započeo je 2018.godine s ciljem putovanja kroz sve dijelove svijeta na ležećem triciklu. Nakon uspješno odvožene biciklističke ture kroz Sjedinjene Američke Države iste te godine, gdje sam u tri mjeseca i s 5500 kilometara u nogama, spojio zapadnu i istočnu obalu, San Francisca i New Yorka, ovim putopisnim predavanjem opisat ću vam vlastiti doživljaj te ogromne države. Jesu li Amerikanci pretila nacija s cijelim arsenalom oružja u vlastitom domu? Kakav je osjećaj u pustinjama Ute ostati bez vode? Oduzimaju li američki nacionalni parkovi dah? Kamo idemo i zašto na pogrešnom skretanju susrećemo prave ljude koji nas usmjere dalje? Koje su granice naših fizičkih i psihičkih mogućnosti i što znači osjetiti istinsku slobodu… samo su neka od mnogobrojnih pitanja. Priče s putovanja upotpunjene su jedinstvenim slikama i video materijalom.”

O Zdenku: Rođen 1992.godine u Našicama, polaznik osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici. Nakon slučajno obranjenog penala u nogometnoj utakmici, ekipu NK Papuka dovodi u polufinale županijskog kupa gdje fenomenalnim obranama protiv NK Pitomače dobiva poziv u školu nogometa NK Koprivnice. Svoju zlatnu ulaznicu ne koristi, ali uspješno završava srednju školu u Koprivnici, smjer farmaceutski tehničar. Nakon jednog semestra, bez usvojenih radnih navika napušta studij kemije i traži posao u struci. Od 2014. godine zaposlenik ZU ljekarne Plantak u Slatini. Od 2015.godine strastveni biciklist, do sada obišao veliki broj europskih zemalja (Austrija, Njemačka, Nizozemska, Makedonija, Slovačka…).

Od putovanja izdvaja svoja dva projekta:

  1. Projekt na dva kotača – od Donje Pištane do Amsterdama ležećim biciklom ljubičaste boje.
  2. Projekt tri kotača sreće: svijet kao jedno.

Zdenko o sebi:

  • Dijete sa sela, najmlađi od troje djece mame Jelice.
  • Strastveni sanjar i pokretač, čovjek s nedovoljno discipline, veliki ljubitelj tišine i deranja u vjetar iz sveg glasa na nepreglednim područjima kugle zemaljske.
  • ”Ne postoji dovoljno velik problem u životu kojeg jedna duga vožnja u nepoznato ne može riješiti”
  • ”Ako mogu birati, moj odabir je dalje pedalirati”
  • ‘Izgleda da sam opet krivo skrenuo na pravi put”