O D G O Đ E N O

LAG ,,STROSSMAYER“ i KUD ,,ŠOKADIJA“ STRIZIVOJNA u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine u 17 sati u prostorijama LAG-a ,,STROSSMAYER“ Splitska 21, Đakovo (DVD Đakovo) organiziraju radionicu izrade ,,rezanaca na brdo“ i izložbu starinskih kućanskih predmeta.

Članice KUD-a ,,ŠOKADIJA“ koje aktivno djeluju u očuvanju tradicijske baštine i vještina učit će sudionike izradu ,,rezanaca na brdo“, domaće tjestenine tradicionalne za ovo područje te će sudionici imati priliku u sklopu radionice pogledati i izložbu starinskih kućanskih predmeta koji su nekad bili u uporabi u svakom kućanstvu. Radionici će nazočiti i djelatnici Muzeja Đakovštine.

Organizatori ovim putem mole sve polaznike koji žele sudjelovati u radionici da ponesu (po osobi): 0,5 kg brašna, 4 jaja, valjak za tijesto (razvijač), posudu za miješenje, nož, podlogu (daščicu/silikonsku podlogu i slično), kuhinjsku krpu. Organizacijom ove radionice LAG “Strossmayer” i KUD “Šokadija”, Strizivojna žele doprinijeti očuvanju dijela bogate tradicije našeg kraja te vas pozivaju da se pridružite ovom zanimljivom događaju.

Izvor: LAG “Strossmayer”

Oglasni prostor – klikni i saznaj više informacija o oglasu!