Građevinski radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u Piškorevcima, prvog u nekom od ruralnih naselja na području Grada Đakova, započeli su u lipnju prošle godine i u punom su jeku. Grad Đakovo godinu ranije prijavio je na Program mjera ruralnog razvoja gradnju vrtića te dobio oko 3,7 milijuna kuna.

Vrtić će imati kapacitet za dvije odgojne skupine, a gradi se na prostoru nekadašnjih školskih stanova. Radovi su vrijedni oko 4,8 milijuna kuna. Dovršetak gradnje očekuje se u kolovozu ove godine. Dječji vrtić Đakovo uz upise u tri vrtićka objekta u gradu poziva roditelje i na upise djece u područni vrtić u Piškorevcima.

Uz vrtić u Piškorevcima, plan je u Kuševcu graditi društveni dom i dječji vrtić na prostoru uz tamošnju osnovnu školu. Ta zgrada planirana je kao budući društveni centar naselja koji bi u svom sastavu imao prostorije za djelovanje kulturno-umjetničkog društva, mjesnog odbora, dvoranu s 250 mjesta za sjedenje te vrtićki prostor za dvije skupine, odnosno 40-ak mališana. Trenutačno se radi na glavnom projektu. U Selcima Đakovačkim također će se graditi društveni dom s vrtićem za što je ugovoreno projektiranje.

Izvor: Grad Đakovo