Radovi na izgradnji novih nogometnih terena Đakovo Croatije ušli su u završnu fazu. Predsjednik đakovačkog trećeligaša Ivana Mikulića do sada je napravio ogroman posao.

Klub je zaista posložen na vrhunski način, vidljivo je to golim okom, bez ulaska u dublju analizu. Sjajno se radi s mlađim kategorijama, u klubu je čak 13 trenera koji se brinu o budućnosti prve momčadi, ali zasigurno i o nekim budućim prvoligaškim igračima, zašto ne i reprezentativcima! Uz trenere tu je voditelj, sportski psiholog, koordinator, fizioterapeut, dakle temelj je zaista čvrst i kvalitetan! Uložen je ogroman napor u uređenje stadiona koji danas izgleda fenomenalno, klub je opskrbljen svim potrebnim rekvizitima za rad, kako najmlađih tako i trenera Bušića i prve momčadi, brine se i o sigurnosti pa sve klupske kategorije na sve gostujuće utakmice putuju autobusima uz osigurane sve potrepštine od strane kluba. Izgradnja i uređenje sportskih terena su svakako oku najvidljivija djela Mikulića i njegovog tima, ali ne staju na onom što se trenutno radi, nego se već razmišlja o daljnjim radovima i na drugim gradskim stadionima čime bi se dodatno dotjerala infrastruktura i omogućio novi iskorak. Sve to događa se kroz apliciranje za razne natječaje, kako domaćih ministarstava tako i EU fondova.

Nisam od onih koji vole previše pričati o prošlosti i o onome što je bilo, iz dana u dan postavljamo si nove ciljeve koje sustavno planiramo i provodimo. Također o našem radu prepuštam da pričaju drugi a ne mi. Ono što nas kao Upravu veseli je sustavan rad u Klubu, dječji osmjeh i veselje koje im nogomet pruža. Kako u privatnom poslu tako i ovdje težimo da iz dana u dan poboljšavamo uvjete na svim razinama. Od preuzimanja dužnosti pa do današnjeg dana u Klub smo vratili 9 naših igrača koji su igrali po drugim klubovima. U nogometu sam od svoje 5 godine te sam prošao kroz mnoge sustave, kao igrač nisam se uspio afirmirati i napraviti nešto više, to je tako i nema življena od prošlosti. Poznavajući ono što je igračima bitno podižemo nivo u organizaciji i brizi o igračima. Imamo zrelu ekipu, punu pozitivaca i pravih karaktera koji u potpunosti prate Klub i promiču ga na najbolji mogući način. Od prvog dana smo vjerovali u ovu ekipu, planski dovodimo prije svega našu djecu koja su spletom nespretnih događanja završila u drugim Klubovima. Klub je stavljen u 24 mjeseca na čvrste temelje, sustav funkcioniranja je posložen ali daleko smo od onoga kako mi to još zamišljamo i vidimo – rekao je predsjednik Đakovo Croatije Ivan Mikulić te nastavio – Lijepo je osvrnuti se i vidjeti na 100-tine novih stvari koje smo promijenili u svim segmentima ali kad se sjetimo kroz što smo sve prolazili unazad 24 mjeseca glava nas zaboli. Prošlo je 24 mjeseca, umorili se jesmo, ali nećemo stati dok se svaki detalj ne posloži. Dužni smo iza sebe ostaviti sustav koji će besprijekorno funkcionirati za neke nove mlađe i pametnije koji će još više povući i napraviti dodatnu vrijednost. Samo takvim načinom Klub se voli i živi. Klub mora biti mjesto odrastanja, životnih vrijednosti i educiranja, Klub je institucija koja brine o svakome i od malih nogu se stvara pripadnost prema klubu. Ovim putem želimo se zahvaliti svim fizičkim i pravnim osobama na financijskoj pomoći, donacijama i sponzorstvima, Gradu s gradonačelnikom Marinom Mandarićem i dogradonačelnicima Antunom Galićem i Robertom Francemom na svemu što su do sada učinili i što su u svakom trenutku na raspolaganju. Posebno bi se zahvalio ljudima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće napraviti a to su članovi IO i NO Dubravko Jaman, Mario Plavčić, Antonio Marić, Božo Vukadin, Krunoslav Raković, Domagoj Iletić, Hrvoje Mitrović, Zvonimir Bošković, Damir Matković, Ivan Vuković, Andro Mršić, Josip Tomičić, Željko Miličević, Mato Katalenić, Anton Tubanović, Ivan Bassi, Željko Matković, dopredsjednicima Petru Ćuriću i Zoranu Periću koji svakodnevno na razne načine pomažu radu Kluba svojim vremenom i financijama.

Definitivno je riječ o ljudima koji zaslužuju sve pohvale, klub se pravilno razvija u svim segmentima, od Škole, prve momčadi, infrastrukture do marketinškog dijela koji je iznimno bitan, jer kvalitetnim radom otvara se mogućnost privlačenja ljudi koji mogu financijski pomoći, a onda se mora na pravi način odraditi i marketing. Marketing je bitan i za privlačenje djece na stadion i na treninge, a i to im ide sjajno, u klubu radi čak 260 djece u deset kategorija! U Đakovu su to prepozali, dovoljno je pogledati klupsku facebook stranicu da puno toga bude jasno. Naravno, puno teže bi sve navedeno bilo ostvariti bez potpore grada, valja pohvaliti i gradsko vodstvo, ali njima zapravo i nije bilo druge nego iskoristiti pozitivnu energiju koju je prezentirala klupska uprava. S nestrpljenjem čekamo završetak radova u Đakovu, bit će to jedan prekrasan sportski centar kakvih što više želimo po čitavoj Slavoniji i Baranji!

Izvor: Sportalo