Radovi na rekonstrukciji zgrade Dječjeg vrtića Đakovo u Botićevoj ulici u završnoj su fazi. Suvremeno uređen prostor gotovo je potpuno spreman za montiranje namještaja, a početkom rujna ove godine u njega će useliti šezdesetak mališana. Podsjetimo, nadogradnjom, odnosno uređenjem kata u Botićevoj vrtić dobiva tri moderno uređene sobe dnevnog boravka s garderobom i sanitarnim čvorom te prostor za boravak još 60-ak mališana. Uz to, na katnom prostoru bit će uređena mala dvorana, zbornica/knjižnica, dva ureda i pomoćni prostor.

Trenutno Dječji vrtić Đakovo u trima kućama (Botićevoj, Mažuranićevoj i Vili) ima kapacitet za 290 djece. Početkom rujna ove godine nakon dovršetka radova i opremanja katnog prostora Dječji vrtić Đakovo, kaže ravnateljica Ambra Kordić, moći će primiti najveći broj mališana ikada što će znatno smanjiti liste čekanja. Inače, ukupna vrijednost projekta iznosi 2.327.841,25 kn. Od toga Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku sufinancira sa 668.864,00 kn. Ugovor o sufinanciranju potpisan 05. srpnja 2018. godine. Također, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancira projekt s 350.000,00 kn. Ugovor o sufinanciranju potpisan 28. svibnja 2019. godine.

Uz radove na uređenju novog katnog prostora u vrtiću u Botićevoj izvode se radovi i u donjem dijelu zgrade gdje će dotrajali parket biti zamijenjen novim laminatom. Osvježenje će dočekati i mališane u zgradi vrtića u Mažuranićevoj ulici gdje je uređena terasa i gornji kat. Ondje je naime stari namještaj zamijenjen novim. Izvođač radova u Botićevoj ulici je tvrtka Tehno-Elektro d.o.o. a ravnateljica Vrtića Ambra Kordić kaže kako je više nego zadovoljna načinom na koji su radovi izvedeni i ponašanjem radnika. U okviru projekta, podsjetimo, je i postavljanje nove ograde.

Izvor: Grad Đakovo