Kostim legendarnog Dine Dvornika, pjevača i skladatelja, korišten u televizijskom showu “Tvoje lice zvuči poznato” bio je dovoljan učiteljici OŠ Josipa Antuna Ćolnića u Đakovu Željki Goluži Gregačević za novu kreativnu ideju za promociju Škole. Dosjetila se kako bi učenici mogli snimiti spot za neku popularnu Dvornikovu pjesmu. I ideja je prihvaćena! Za glazbenu je podlogu, bez mnogo dilema, odabran miks Dininih plesnih hitova “Afrika” i “Hipnotiziran”, a učiteljica je Željka, zahvaljujući poznatome licu Dnevnika Nove TV, Đakovčanki Mariji Miholjek, iz garderobe te TV kuće uspjela posuditi u emisiji viđeni kostim kralja domaćeg funka.

U kostimu Dine Dvornika našao se Luka Veselinović

– Odijelo je u Ćolnićevu školu stiglo prošle jeseni, kada su na vanjskim lokacijama, u Skate parku iza Mimoze, automobilu i Hrvatskom domu snimljeni prvi kadrovi novoga videa, koji dolazi nakon uspješnice “Braću ne donose rode”, s nevjerojatnih 20 milijuna pregleda na YouTubeu! Učenici su dogovorene scene “odrađivali” neviđenom lakoćom… Prvi su protagonisti bili Luka Veselinović i Petra Valentin, oboje tada iz 3. a razreda. Uz njih su plesale šestašice Nika Tirić i Petra Bulović, s njima i drugi pjevači iz Malog zbora. U proljeće je u povodu Međunarodnoga dana plesa 29. travnja snimljen preostali video materijal. Ti su kadrovi nastali u prostorijama Škole, a sudjelovali su brojni učenici i nastavnici koji su prihvatili izazov i odlučili pridružiti se, ispričala nam je učiteljica Ž. Goluža Gregačević.

Premijera oduševila male glumce, učenike i roditelje

Premijeru je spot imao na svečanoj akademiji za Dan škole 11. svibnja. Najprije nestrpljenje i tišina u prepunom gledalištu Centra za kulturu, širom otvorene oči uprte u veliko projekcijsko platno, a onda oduševljeni usklici! Spot je, potvrdilo se još jednom, razveselio djecu, roditelje i djelatnike Ćolnićeve škole.

Uz odobrenje supruge pokojnoga velikana Danijele Dvornik trominutni rasplesani video, koji je režirao Vinko Bilandžić, objavljen je odmah i na YouTubeu. Scene su bile toliko simpatične da je mali Luka u ulozi Dine Dvornika u žutom naslonjaču završio i na naslovnici školskoga lista Vrutak.

Danijel Geošić, foto: OŠ Josipa Antuna Ćolnića