Na Veliki četvrtak, 14. travnja 2022., đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodit će u 9 sati u đakovačkoj katedrali-bazilici Sv. Petra Misu posvete ulja, u zajedništvu sa svećenicima Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Missa chrismatis u životu Crkve poseban je i povlašten trenutak u kojem se očituje snaga ministerijalnoga svećeništva trajno ukorijenjenoga u otajstvo spasenja što ga je Krist ostvario svojom spasenjskom žrtvom i predao apostolima. Pozivam Vas da u zajedništvu čitavoga prezbiterija naše Nadbiskupije, svih dijecezanskih i redovničkih svećenika, na Veliki četvrtak 14. travnja 2022. u 9.00 sati u katedrali sv. Petra u Đakovu zajedno slavimo Misu posvete ulja. Tom ćemo prigodom, kako predviđaju liturgijske upute, obnoviti svoja svećenička obećanja. Ujedno ćemo čestitati našoj subraći koja ove godine slave svoje svećeničke jubileje”, stoji među ostalim u pozivu nadbiskupa Hranića.

Tijekom ovoga misnog slavlja zlatni jubilej – 50 godina svećeništva, proslavit će vlč. Franjo Bodonji, župnik Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Ladimirevcima, vlč. Marko Bubalo, svećenik u miru, vlč. Stjepan Buček, svećenik u miru te vlč. Slavko Vranjković, župnik Župe Duha Svetoga u Nuštru. Srebrni jubilej – 25 godina svećeništva, obilježavaju: vlč. mr. Ivan Andrić, regens chori katedrale i prof. KBF-a u Đakovu, vlč. Zoran Ćosić, župnik Župe sv. Mateja, ap. i ev. u Bizovcu, vlč. Dinko Kalmar, dušobrižnik Hrvatske katoličke misije u Ottawi u Kanadi, vlč. Tomislav Kovačić, duhovnik u Domu za starije i nemoćne u Osijeku te preč. Ivan Lenić, župnik Župe Svih svetih u Đakovu i dekan Đakovačkoga dekanata.

Na Veliki četvrtak, 14. travnja 2022. đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić predvodit će u 18.30 u đakovačkoj katedrali Misu večere Gospodnje kojom započinje Vazmeno trodnevlje.

Na Veliki petak, 15. travnja 2022., uz sudjelovanje pomoćnog biskupa đakovačko-osječkog Ivana Ćurića, obrede Velikog petka u đakovačkoj katedrali u 17 sati predvodit će župnik đakovačke Župe Svih svetih preč. Ivan Lenić.

Na Veliku subotu, 16. travnja 2022. obrede Vazmenog bdjenja u đakovačkoj katedrali u 20 sati predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 17. travnja 2022. đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić predvodit će središnje euharistijsko slavlje u đakovačkoj katedrali u 10.30. Ostala misna slavlja u katedrali su u 7, 9, 17 i 18.30.

Izvor|Foto: Đakovačko-osječka nadbiskupija