Raspored misnih slavlja, pobožnosti i ispovijedi u Velikom tjednu u đakovačkoj Župi Svih svetih možete vidjeti u nastavku:

VELIKI ČETVRTAK, 6. travnja – Spomen ustanove euharistije, svećeništva i zapovijedi ljubavi. Dopodne se u katedrali slavi misa posvete ulja u 9:00 sati u zajedništvu svećenika iz cijele nadbiskupije.

Misa Večere Gospodnje s obvezatnim sudjelovanjem prvopričesnika i njihovih roditelja, te obredom pranja nogu je u 18:30 sati.

VELIKI PETAK, 7. travnja – Spomen Kristove muke i smrti. Strogi post i nemrs. Križni put s propovijedi i čašćenjem čestica sv. Križa je u 9:00 sati. Obredi Muke Gospodnje počinju u 17:00 sati, a nakon njih je mogućnost poklona Kristovu Križu i tihe molitve kod njegova groba do 21:00 sat.

VELIKA SUBOTA, 8. travnja – Dan Kristova počinka u grobu. Svi kojima je prikladno imaju mogućnost uskrsnoga blagoslova jela u 17:00 sati kod Sestara sv. Križa na vanjskoj terasi „Amadea“ i u dvorištu oko nje.

VAZMENO BDJENJE U SV. NOĆI s prvom misom Uskrsa počinje u katedrali u 20:00.

NEDJELJA, 9. travnja – USKRS ili VAZAM, zapovijedana svetkovina. Prva misa s blagoslovom jela u katedrali je u 7:00 sati, potom slijede mise u 9:00 sati , svečana biskupska u 10,30 sati i večernja u 18:30 sati; u samostanskoj crkvi u 7:00 sati i u 17:00 sati.

PONEDJELJAK, 10. travnja – USKRSNI PONEDJELJAK – mise su prema nedjeljnom rasporedu.

USKRSNO ISPOVIJEDANJE u Velikom tjednu u katedrali bit će u prva tri dana Velikoga tjedna: uz jutarnje mise, zatim jedan ili dva svećenika će biti na raspolaganju dopodne od 9:30 sati do 11:30 sati za starije vjernike i one koji mogu doći, te popodne od 17:30 sati do uključivo s večernjom misom u 18:30 sati. Slično u Sv. Trodnevlju u vremenu prije pobožnosti i obreda. Računajmo da u tijeku večernjih obreda većina svećenika u njima sudjeluje, pa treba svakako doći na ispovijed prije njih.

Uskrsno ispovijedanje za krizmenike, druge srednjoškolce i mlade, te njihove roditelje bit će 3. travnja na Veliki ponedjeljak od 19:30 sati do 20:30 sati.

Izvor: Župa Svih svetih Đakovo
Foto: Moje Đakovo