Cvjetnica u đakovačkoj katedrali

Na nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu 24. ožujka, svečano euharistijsko slavlje u đakovačkoj katedrali predvodit će đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić. Misa počinje u 10:30.

Misa posvete ulja

Na Veliki četvrtak do podne, u 9:00 sati u katedrali je slavlje Mise posvete ulja, spomen ustanove euharistije i svećeništva. Dan kada se okupljanju svi svećenici iz nadbiskupije te u zajedništvu s nadbiskupom slave svoj svećenički dan.

Misa večere Gospodnje u Đakovu

Na Veliki četvrtak, 28. ožujka, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodit će u 18:30 sati u đakovačkoj katedrali Misu večere Gospodnje kojom započinje Vazmeno trodnevlje.

Veliki petak u đakovačkoj prvostolnici

Na Veliki petak, 29. ožujka, u 17:00 sati obrede Velikog petka predvodit će župnik katedralne Župe Svih Svetih preč. Ivan Lenić, a nazočit će đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić. U 9:00 sati u đakovačkoj katedrali bit će pobožnost križnoga puta koju će predvoditi župni vikar Antun Nikolić.

Vazmeno bdijenje u đakovačkoj prvostolnici

Na Veliku subotu, 30. ožujka, obrede Vazmenog bdijenja u đakovačkoj katedrali u 20:00 sati predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Uskrs u đakovačkoj prvostolnici

Na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 31. ožujka, u đakovačkoj katedrali jutarnje misno slavlje  s blagoslovom hrane prevodit će Ivan Lenić, župnik a počinje u 7:00 sati. Središnje euharistijsko slavlje na svetkovinu Uskrsa u đakovačkoj katedrali u 10:30 sati predvoditi će đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Izvor: Đakovačko-osječka nadbiskupija
Foto: Moje Đakovo