Uočnica – nedjelja, 31. listopada 2021.
S obzirom da je đakovačka župna crkva Svih svetih (Mala crkva) mjesto trajnoga euharistijskoga klanjanja, ona je na osobit način mjesto bdjenja i uoči svetkovine Svih svetih. Stoga su vjernici pozvani da odvoje vrijeme i dođu bdjeti pred Gospodinom. Radi predvečerja svetkovine titula crkve, ondje će se u 21 sat moliti Večernja i Služba čitanja iz Časoslova.

Mogućnost blagoslova grobova na Gradskom groblju bit će od 14,30 do 16 sati.

Ponedjeljak, 1. studenoga 2021. – Svetkovina Svih svetih
Središnje misno slavlje s molitvom za sve pokojne na svetkovinu Svih svetih ove godine bit će na Gradskom groblju u Đakovu s početkom u 11 sati, a predvodit će ga nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić. Radi epidemiološke situacije misa će biti ispred mrtvačnice, a nakon nje će uslijediti ophod do središnjega Križa s prigodnom molitvom za sve pokojne.

Toga dana u katedrali se slave dvije mise: u 7,30 te večernja u 18 sati. U župnoj crkvi Svih svetih misno slavlje je u 9 sati. Prigoda za pojedinačni blagoslov grobova je od 9 do 11 te od 14,30 do 16 sati.

Utorak, 2. studenoga 2021. – Dušni dan
Na Dušni dan, u utorak, 2. studenoga u katedrali-bazilici sv. Petra u Đakovu u 18 sati započinje misno slavlje za sve vjerne mrtve, koje će predvoditi pomoćni biskup đakovačko-osječki Ivan Ćurić. Ostale mise u katedrali bit će u 7 i u 8 sati, a na gradskom groblju u 9 sati. Blagoslov grobova je nakon dopodnevne mise do 11 sati te od 14,30 do 16 sati.

Srijeda, 3. studenoga 2021. – Misa zadušnica za pokojne biskupe Đakovačko-osječke nadbiskupije
Misa zadušnica za pokojne biskupe Đakovačko-osječke nadbiskupije slavit će se u srijedu, 3. studenoga u katedrali-bazilici Sv. Petra u 18 sati.

Četvrtak, 4. studenoga 2021. – Misa zadušnica za pokojne svećenike i kanonike Đakovačko-osječke nadbiskupije
U četvrtak, 4. studenoga u 18 sati u katedrali-bazilici Sv. Petra u Đakovu slavit će se misa zadušnica za pokojne svećenike i kanonike Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Izvor: Đakovačko-osječka nadbiskupija
Foto: arhiva