Nogometni klub Ratar u mirnom je ozračju očekivao odluku Stožera Civilne zaštite o popuštanju mjera izazvanih korona virusom i pripremao se za početak priprema. Kako nas je izvijestio trener Hrvoje Piplica Ratar spremno dočekuje početak priprema za proljetni dio prvenstva Prve županijske nogometne lige.

Sada je sve jasno, s pripremama ćemo krenuti 1. veljače, a na okupu ću imati 24 igrača koji će se boriti za početnu postavu. U ovom trenutku poznato je da neću moći računati na Luku Gabuda koji zbog poslovnih obveza neće biti na dispoziciji, a s veseljem mogu najaviti povratak Marka Šekerije koji se priključuje treninzima nakon oporavka od operacije. Osim toga, pripremama će se priključiti i Andrej Brlošić, junior koji je svojim igrama zaslužio poziv u seniorski sastav. S nama će trenirati i Filip Petrić, član Šokadije iz Strizivojne pa ćemo kroz nekoliko dana znati i njegov status, zaključio je igračku križaljku trener Piplica.

O planu priprema, nastavio je dalje: „Vjerujem da ćemo biti jedan od rijetkih klubova s ovoga područja koji će dio priprema odraditi izvan matičnoga mjesta. Mi 5. veljače odlazimo i Daruvarske toplice gdje planiramo odraditi pet treninga, a mini pripreme iskoristit ćemo i za stvaranje zajedničkoga duha i kompaktnosti momčadi. Nakon toga, krenut ćemo s pripremnim utakmicama. Zasada smo dogovorili tri provjere: protiv Torpeda, Sloge iz Vrpolja i Slavonije iz Budrovaca. Termine ćemo dogovoriti ovisno o početku priprema. A obzirom na okolnosti vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i spremno krenuti u natjecanje. Naše trenutno deseto mjesto želimo u proljetnom dijelu malo popraviti i plasirati se u sredinu tablice, zaključio je Piplica.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola