KUP NOGOMETNOG SREDIŠTA ĐAKOVO

OSMINA FINALA

RADNIČKI – RATAR 1:4 (0:1)

Piškorevci – Igralište Kozin trg. Gledatelja: 150. Sudac: Slaven Florijančić (Jurjevac). Pomoćnici: Krešimir Marković (Đakovo) i Rajko Ač (Đakovo). Strijelci: 0:1 Brlošić (26.), 1:1 Sabadi (60.), 1:2 Mario Šekerija (76. – 11 m), 1:3 Nikola Šekerija (83.), 1:4 Josip Vukadin (90).

RADNIČKI: Danijel Drenjačević, Kovač, Bikić (58. Sabadi), Marko Mijakić, Zorić, Goran Lagator, Luka Drenjančević, Gusić, Zlatko Horvat, Perić (79. Ćurić), Matković (83. Ereš).

RATAR: Piplica, Batinić, Mandić, David Vukadin, Kasa, Sikora, Mario Šekerija, Nikola Šekerija, Jurinić, Peradinović, Brlošić (86. Josip Vukadin). Trener: Hrvoje Piplica.

Dok su u nedjelju ostali sudionici Kupa NS Đakovo odigrali svoje utakmice, Viškovčani i Piškorevčani to su učinili u srijedu, 12. kolovoza. Utakmica je odgođena na zahtjev Radničkoga tako da je dogovorom klubova igrano u Piškorevcima.

Nogometaši Ratara puno su teže od očekivanoga došli do pobjede jer su se Viškovčani predstavili kao žilav i neugodan protivnik. Zlatko Horvat imao je prvu pravu priliku za Radnički, ali golman Piplica bio je na mjestu. Nakon toga terensku inicijativu preuzimaju domaćini koji stvaraju nekoliko izglednih prilika, ali bez realizacije. Ipak, u 26. minuti Brlošić uspijeva svladati golmana Drenjančevića i Ratar dovesti u zasluženo vodstvo. Do odlaska na odmor Piškorevčani su još nekoliko puta zaprijetili, ali odlični Danijel Drenjančević na golu Radničkoga bio je na visini zadatka.

I u drugom poluvremenu gledatelji su vidjeli isti scenarij: napade Ratara, ali bez rezultata. I kako to u nogometu biva, nakon promašenih prilika, uslijedila je kazna. Mladi Petar Sabadi koji je ušao samo dvije minute ranije, u 60. minuti iskoristio je neodlučnost domaće obrane i poslao loptu iza leđa golmana Piplice.

Nakon toga, domaćini su krenuli još agresivnije prema viškovačkom golu, a to je donijelo i rezultat. Domaćini su igrači ipak otključali viškovačku bravu i s tri pogotka došli do pobjede. Drugi pogodak iz kaznenoga je udarac postigao Mario Šekerija, na 3:1 povisio je Nikola Šekerija, a konačnih 4:1 postavio je Josip Vukadin. I jedna zanimljivost u domaćim redovima: Josip Vukadin ušao je u igru u 86. minuti, a u 90. se upisao u listu strijelaca.

Izvor: Miro Šola

Foto: arhiva