Piškorevčani – jesenski prvaci Općinske nogometne lige Đakovo

ĐAKOVO – U prvom dijelu nogometnog prvenstva Općinske lige Đakovo, piškorevački Ratar je najuspješnija momčad, jer je prvu dionicu trke za bodovima savladao bez poraza i tako se zasluženo okitio naslovom jesenskog prvaka lige. Od dvanaest utakmica Ratar je osam riješio u svoju korist, s bijele točke po dva puta je bio uspješan i neuspješan, međutim, ipak najvažnije je, da ni jedan teren nije napustio pognute glave. Momčad je ispunila plan i tako već sada najavila povratak u Međuopćinsku nogometnu ligu – istok koju je iz niz objektivnih i subjektivnih teškoća, napustila u proljeće 1986.godine.

O jučer, danas i sutra Piškorevčana razgovarali smo s Ivicom Nađem, predsjednik i Đurom Anđelićem, članom Predsjedništva NK Ratar. Izdvojit ćemo najznačajnije.

  • Nije nam bilo lako napustiti međuopćinsku konkurenciju nakon čega je došlo do velikih kadrovskih i igračkih promjena u klubu. Zahvatila nas je kriza pa smo tek u posljednji čas osigurali opstanak u općinskoj ligi. Ostali su oni najvjerniji i prvo zahvaljujući treneru Ivici Karaku, a potom i njegovom nasljedniku Josipu Drljepanu, ove smo jeseni pokazali svoju pravu snagu. Sada čak dvadeset i dva igrača konkuriraju za prvu momčad, a u tako velikom broju igraju zaista najbolji.

Inače u Piškorevcima o nogometu se ne razmišlja na prepad, već o njegovoj sadašnjosti i vedrijoj budućnosti. Mladima se posvećuje najveća pažnja pa tako u juniorskoj momčadi koju vodi Ivica Hajnić, i pionirskoj, koju vježba Ivica Nađ, ima četrdesetak talentiranih dječaka. Među onim starijima već sada se je iskazao šesnaestogodišnji Stipo Balabanić jer je u dresu prvotimca imao više zapaženih nastupa. A njegovim stopama krenut će i mnogi drugi. Kada govorimo o jedanaest najboljih vrijedno je istaknuti vrsnog strijelca Viktora Dolčića, te vrlo pouzdane Marka Bobana, Mirka Kajbu i Gorana Šimuneca. Proljetni ždrijeb je nešto naklonjeniji Rataru, pa ako se ostvare planovi i u završnici Piškorevčani računaju da će uspješno „zaorati“ svoje protivnike.

Ivica Lasić
Izvor fotografije: Moje Đakovo