U vremenu od 14. do 16. listopada 2022. godine u nadzoru prometa evidentirana su 22 vozača osobnog automobila, šest vozača bicikla, tri vozača električnog romobila i jedan vozač mopeda koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 221 prekršaj od kojih 79 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 8 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja pod zabranom, 7 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 2 prekršaja odbijanja alkotestiranja, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 76 ostalih prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 15. listopada u 3,20 sati, u Đakovu, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 46-godišnjak iz Vladislavaca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je koncentracija od 2,46 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Pixabay