Nažalost, kao što smo ostali bez dosta stvari, ove godine ostali smo i bez tradicionalnog koncerta ženske vokalne skupine “Đakovčanke” na Strossmayerovom trgu.

Kako bi Đakovčanke i Đakovčani ipak osjetili dašak adventske čarolije pjesama Đakovčanki, one će sutra s početkom u 19:00 održati online koncert.

Ovaj događaj najavila nam je Irena Ivkić, predsjednica ŽVS Đakovčanke:

Nažalost zbog Covid situacije, ove godine nećemo zajedno uživati na našem predivnom Strossmayerovom Trgu, na Adventu u Đakovu. Zasigurno će nam nedostajati ljudi, jer zbog njih i dolazimo pjevati. Usprkos snimanju na otvorenom, na hladnom, nadamo se da će sve dobro proći; jer ako onaj pravi duh sreće, blagostanja, ne dijelimo s drugima, nećemo ni doživjeti pravi Božić

Slogan ovogodišnjeg programa je Blagdani su tamo gdje je dom, stoga se nadamo da ćete iz svog toplog doma uz šalicu čaja i božićnih kolačića, uživati u našem “mini koncertu”. Na repertoaru će biti božićne pjesme i poneke slavonske po kojima nas svi znate. Program možete pratiti u srijedu od 19:00 sati na YouTube kanalu Djakovotv Djakovo te na Facebook stranicama: Đakovo Tv, Ženska vokalna skupina Đakovčanke, Turistička zajednica Grada Đakova, Grad Đakovo

Uživajte u najljepšem mjesecu, mjesecu ljubavi, radosti i zajedništva, a mi ćemo se potruditi barem dielić naše topline i radosti prenijeti na vas u našem online koncertu.

Igor Kretonić

Foto: Djakovotv Djakovo