MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK – VINKOVCI

  1. KOLO
    TORPEDO – DILJ 0:1 (0:0)

Kuševac – Igralište Lipa. Gledatelja: 100. Sudac: Davor Petrović (Osijek). Pomoćnici: Katarina Zeko (Osijek) i Vlatko Lončar (Osijek). Strijelci: 0:1 Ilić (87.).

TORPEDO: Vinković, Beljan, Kopecki, Čuić, Rajčević, Milardović, Dominik Radoš (86. Bračko), Antinac, Pongračić, Marin Cicvarić, Nikolić-Kovačić. Trener: Damir Išasegi.

DILJ: Kelava, Raguž, Čulo (76. Božić), Banovac, Pavličić (90. Rimac), Stanić, Rožić (65. Galović), Cerančević (46. Hibeljić), Josipović, Ilić, Martinković. Trener: Dejan Pavličić.

Kuševčani su u prošlom tjednu napravili promjenu na trenerskoj klupi. Umjesto Gorana Uzelaca momčad je preuzeo Damir Išasegi i to se odmah vidjelo na današnjoj utakmici.

Momčad Torpeda bila je puno sigurnija, organiziranija i samo je nedostajalo malo sreće da protiv odlične momčadi Dilja osvoje bod(ove). U prvom poluvremenu Kuševčani su prepustili posjed lopte gostima čekajući priliku iz kontranapada. Na mjestu stopera zaigrao je iskusni Josip Milardović što je donijelo dozu sigurnosti u kuševačkoj obrani. Sredinom prvoga poluvremena domaćini su postigli pogodak, ali na intervenciju pomoćne sutkinje Katarine Zeko glavni sudac Davor Petrović poništio je pogodak. Do samoga kraja Kuševčani su imali bod u džepu, ali u 87. minuti Robert Ilić postiže pobjednički pogodak za momčad Dilja.

Kuševčani ne trebaju previše žalovati za izgubljenim bodovima jer su pokazali da mogu igrati i s momčadima iz samoga vrha. Očito da će trener Išasegi poslagati momčad koju će pomaziti i sreće upravo ono što je nedostajalo kuševačkim nogometašima u odigranih deset kola. Jer nedjeljno izdanje protiv Dilja imalo je svoju i glavu i rep.

HAŠK-SOKOL – MLADOST (ĐS) 0:0

Stari Jankovci – Igralište Stari Jankovci. Gledatelja: 150. Sudac: Bruno Luketić (Vukovar). Pomoćnici: Ivan Toman (Štitar) i Krunoslav Šarčević (Nuštar).

HAŠK SOKOL: Morovičanin, Jakovljević, Josipović (60. Bartulović), Ivan Šimunović (73. Poljak), Filip Šimunović, Majstorović (64. Jurišić), Denis Kujadin, Luka Kujadin, Mitrović, Lučić, Pastor (46. Šibalić).

MLADOST (ĐS): Slišković, Akrap (60. Bikić), Bruno Barišić Jaman, Svalina, Subašić, Žonka, Denić (60. Radnić), Dino Stipanović (73. Domagoj Stipanović), Grbeša, Bojanović (85. Tomić), Čurila (46. Barišić).

Nogometaši Mladosti gostovali su u Jankovcima i osvojili bod. Jesu li zadovoljni osvojenim bodom ili ne, teško je reći, ali rezultatska kriza se nastavlja.

U osmoj minuti domaćini su prvi zaprijetili: slobodan udarac s trideset metara izveo je Krešimir Majstorović, svi igrači propustili su loptu, ali golman Slišković bio je na mjestu. U 17. minuti domaćini su opet zaprijetili. Josip Mitrović pucao je s ruba kaznenoga prostora, ali pored gola. Satničani su prvi puta zaprijetili u 30. minuti. Stipanović je osvojio loptu na domaćoj polovici, na desnoj strani pronašao je Akrapa koji loptu prosljeđuje do Bojanovića. Međutim, kapetan glavom s osam metara šalje loptu pored gola. U 36. minuti ponovo su domaćini opasni iz slobodnoga udaraca. Toni Josipović uputio je prizemnu loptu, ali Slišković je bio na visini zadatka.

Drugo poluvrijeme gosti otvaraju bolje. U 55. minuti Barišić je sjajnom loptom pronašao Bojanovića koji izlazi sam pred golmana Morovičanina, ali golman je pročitao njegovu namjeru. U 63. „sokoli“ su u kontri: loptu je povukao Josip Mitrović, predao ju do Filipa Šimunovića koji s ruba kaznenoga prostora puca pored gola. Bruno Barišić Jaman u 75. minuti ostavio je povratnu loptu za Bojanovića koji s ruba kaznenoga prostora puca pored gola.

Igrala se 83. minuta kada je Radnić dugom loptom pronašao Grbešu koji s lijeve strane ulazi u kazneni prostor, nisko puca, ali golman odbija loptu u korner. U 90. minuti golman Slišković spasio je Mladost poraza. Josip Mitrović povukao je kontru, odigrao do Filipa Šimunovića, ali satnički golman odlično brani njegov udarac.

Prema prikazanoj igri, podjela bodova je realna, složni su i u jednom i drugom taboru.

Izvor: Miro Šola