DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – 2. KOLO

NK Budućnost Gorjani – NK Hošk Gašinci 2:1
NK Šokadija Strizivojna – NK Rekord Kondrić 2:2
NK Radnički Viškovci: NK Slavonija Budrovci 1:2
NK Omladinac Selci Đakovački – NK Polet Semeljci 2:6
NK Dinamo Trnava: NK Jedinstvo Forkuševci 0:2
NK Sloga Koritna: ŠNK Vinogradar Mandićevac 2:6
NK Dračice Đakovo – NK Hajduk Široko Polje 3:1

NK Budućnost Gorjani – NK Hošk Gašinci 2:1

Gorjani – Igralište NK Budućnost. Gledatelja: 200. Sudac: Slaven Florijančić (Jurjevac). Pomoćnici: Josip Kedveš (Ivanovci). Strijelci: 1:0 Mijo Gregić (4. – 11 m), 1:1 Novaković (18.), 2:1 Mijo Gregić (71. – 11 m).

BUDUĆNOST: Perić, Babić (88. Majdenić), Ručević (42. Jakov Paradžik), Željko Grgić, Perić (64. Radić), Jukić, Mijo Gregić, Keglović (46. Smolka), Anto Grgić, Kelava, Đuretković.

HOŠK: Grubešić, Martinović (46. Danijel Rac), Vomš, Nerovčić, Franjić, Karalić, Zeko (79. Grgurić), Hrgić, Živković (83. Ivica Novaković), Kust, Karlo Novaković (71. Svalina).

Utakmica u Gorjanima protekla je u borbenoj, dinamičnoj, ali i nervoznoj igri. Tu nervozu pospješilo je i samo otvaranje utakmice u kojoj je u 4. minuti sudac Florijančić dosudio kazneni udarac za domaćine jer je gašinački branič igrao rukom.

Ta odluka izazvala je burne reakcije gostujuće klupe, a dvojbenost ove odluke potvrdio je i delegat utakmice svojom izjavom: „Sudac je za domaćine dosudio dva kaznena udarca od kojih prvi osobno nisam vidio ruku, ali po reakciji igrača i blizine suca dalo bi se reći da je bio u pravu“. Siguran realizator najstrože kazne bio je Mijo Grgić. Gašinčani su brzo odgovorili na domaće vodstvo i već u 18. minuti Karlo Novaković (pojačanje iz satničke Mladosti) postiže pogodak za 1:1.

Nakon toga, igralo se između dva kaznena prostora, a u 35. minuti HOŠK je ostao s igračem manje jer je zbog drugoga žutoga kartona igru morao napustiti Josip Kust. Do kraja prvoga poluvremena domaćini nisu uspjeli iskoristiti brojčanu prednost tako da se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku, i dalje je utakmica bila borbena, s dosta prekida što je primoralo suca Florijančića da podijeli ukupno deset žutih i dva crvena kartona. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 71, minuti kada je iskusni Mijo Grgić pobjegao gašinačkoj obrani, ušao u kazneni prostor i u trenutku kada je htio šutirati na gol, srušen je s leđa. Sudac Florijančić drugi puta je pokazao na bijelu točku, a sam izvođač ponovo je Mijo Gregić. I to uspješno. Samo dvije minute kasnije (73.) I Gorjanci su ostali s deset igrača jer je drugi žuti karton dobio Zoran Radić.

Posljednjih petnaestak minuta igrala se „viktorija“ na gorjanski gol, međutim, gašinački napadači nisu pronašli put do Perićeve mreže. Tako je momčad Budućnosti upisala minimalnu pobjedu dok su Gašinčani ostvarili prvi poraz.

NK Šokadija Strizivojna – NK Rekord Kondrić 2:2

Strizivojna – Igralište NK Šokadija. Gledatelja: 150. Sudac: Krešimir Marković (Đakovo). Pomoćnici: Mato Jagodin (Đakovo) i Antun Taranić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Ilija Degmečić (45.), 2:0 Matić (48.), 2:1 Marijan Žeravica (59.), 2:2 Stanić (75.).

ŠOKADIJA: Marijanović, Marković (46. Vidović), Rendulić, Adrić, Pačarić, Josip Damjanović (76. Petrić), Mato Damjanović (46. Matić), Asić (63. Gavrić), Josip Damjanović, Ilija Degmečić, Tukara. Trener: Robert Jelinić.

REKORD: Rukavina, Božidar Kedveš, Francem, Josip Žeravica, Balabanić, Tremboš (46. Kryk), Nikolić, Marijan Žeravica, Stanić (90. Ante Duvnjak), Danijel Kedveš, Marić. Trener: Miro Aračić.

U Strizivojni smo vidjeli dva različita poluvremena: u prvom su domaćini bili bolji i zasluženo su došli u vodstvo, a u nastavku utakmice Kondrićani su uspjeli postići dva pogotka i kući zasluženo odnijeti bod. Domaćini su imali veći posjed lopte, opasno su prijetili, ali su tek u 45. minuti golom Ilije Degmečića poveli 1:0. Na samom početku drugoga poluvremena Šokadija je došla i do drugoga gola.

U 46. minuti u igru je umjesto Mate Damjanovića ušao Ivan Matić i nakon dvije minute provedene u igri postigao je pogodak iz opravdano dosuđenoga kaznenoga udarca. Tada se činilo da će domaćini doći i do uvjerljivije pobjede. Međutim, zadovoljni komotnim vodstvom, Šokadija se opustila, a to koriste gosti i vraćaju se u utakmicu. Najprije u 59. minuti Marijan Žeravica postiže pogodak za smanjenje rezultata na 1:2 da bi u 75. Boris Stanić postigao drugi pogodak za 2:2.

Do kraja susreta domaćini se nisu organizirali tako da su gosti, prema svemu viđenome, zasluženo odnijeli bod jer su odigrali hrabro i bez respekta u drugom poluvremenu.

NK Radnički Viškovci: NK Slavonija Budrovci 1:2

Viškovci – Igralište NK Radnički. Gledatelja: 100. Sudac: Darko Stanić (Osijek). Pomoćnici: Marijan Kečinović (Osijek) i Zlatan Mlinarić (Osijek). Strijelci: 0:1 Željko Kladarić (2.), 0:2 Ivan Djaković (14.), 1:2 Marko Mijakić (51.).

RADNIČKI: Danijel Drenjančević, Bašić (64. Vlajčić), Jelečević (81. Luka Drenjančević), Marko Mijakić, Domagoj Mijakić, Plavšić (68. Marinović), Toni Duvnjak, Erceg, Horvat, Sesar (86. Vukić), Piler.

SLAVONIJA (B): Jakov Sito, Kolić (27. Slobođanac; 64. Jurić), Klepo, Mižurić, Tilli, Ivan Djaković, Ivan Kladarić, Valentin Sito, Markić, Bala (46. Zeko), Željko Kladarić.

Utakmica praktički nije niti počela, a gosti su već poveli 1:0 . U drugoj minuti gosti su preko Đure Tillija i Valentina Sita došli do opasne zone, lopta je ubačena prema Željku Kladariću koji pogađa viškovački gol. Od šoka ranoga pogotka Viškovčani se nisu oporavili, a uslijedio je novi šok, odnosno drugi budrovački gol. Slobodan udarac izveo je Ivan Djaković koji pogađa nebranjeni dio Drenjančevićeve mreže. Do kraja poluvremena terenom su „gospodarili“ igrači Slavonije, ali do odmora rezultat se nije mijenjao.

U nastavku utakmice vidjeli smo drugačiji Radnički: borbeniji, razigraniji i opasniji. U 51. minuti Marko Mijakić smanjuje rezultat na 1:2 i time utakmicu vraća u neizvjesnost. Međutim, i domaćini i gosti imali su još nekoliko prilika za pogotke, međutim, mreže su mirovale tako da su Budrovčani odnijeli puni plijen i sa šest se bodova smjestili na sam vrh tablice.

NK Omladinac Selci Đakovački – NK Polet Semeljci 2:6

Đakovački Selci – Igralište NK Omladinac. Gledatelja: 15o. Sudac: Dino Škalić (Đakovo). Pomoćnici: Zoran Vlaisavljević (Đakovo) i Tomo Dramac (Đakovački Selci). Strijelci: 0:1 Aščić (18.), 0:2 Aščić (26.), 0:3 Đuretković (28), 0:4 Aščić (31.), 1:4 Ikić (33.), 2:4 Sekić (64.), 2:5 Filip Paradžik (70.), 2:6 Đuretković (74.).

OMLADINAC (ĐS): Kričančić, Majstorović (65. Jelačić), Ivić, Poplašen, Marin Vardić, Dražetić (77. Turić), Jakab (61. Zvonimir Aščić), Sekić, Škalec, Matej Genda (32. Ikić), Borna Vardić (79. Nađ.).

POLET: Vuksanović, Erceg, Rebić (46. Radonić), Gradištanac, Đuretković, Blažević, Mario Vuksanović (75. Bošnjak), Filip Paradžik, Ćosić (79. Maričević), Pilić (81. Penava), Aščić (58. Damir Blažević).

Semeljčani su autoritativno protutnjali kroz Selce. Najveći „krivac“ za to je raspoloženi Žarko Aščić koji je u prvih pola sata postigao dva pogotka i tako trasirao put semeljačkoj pobjedi. U 18. minuti popularni „Žare“ dovodi Polet u vodstvo 1:0, da bi u 26. svojim drugim pogotkom donio lagodan nastavak utakmice svojoj momčadi. Samo dvije minute kasnije Ivan Đuretković dovodi goste u vodstvo 3:0. U tim trenucima domaćina kao da nije niti bilo na terenu, a igrač utakmice Aščić u 31. postigao je svoj treći pogodak. Nakon toga, probudili su se i domaći igrači, a tek što je ušao u igru umjesto Mateja Gende Dominika Ikić u 33. minuti postiže prvi pogodak za Selčane i time vraća kakvu-takvu neizvjesnog u utakmicu. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

U nastavku smo vidjeli puno bolju igru domaće momčadi koja je u 64. minuti golom Slavena Sekića smanjila rezultat na 2:4. Ipak, bolja gostujuća momčad dovršila je posao golovima Filipa Paradžika (70.) i Ivana Đuretkovića u 74. minuti.

Ovom pobjedom Semeljčani su najavili kandidaturu za sam vrh jer su u dva kola osvojili šest bodova dok Selčani i dalje ostaju bez boda.

NK Dinamo Trnava: NK Jedinstvo Forkuševci 0:2

Trnava – Igralište Kratina. Gledatelja: 100. Sudac: Ivan Kedveš (Osijek). Pomoćnici: Ivan Lulić (Đakovo). Strijelci: 0:1 Goran Matković (56.), 0:2 Ratkovičić (64.).

DINAMO (TR): Zlatunić, Nikolić (75. Ivaković), Holbik, Josip Franjić, Habada, Mikić, Svilanović, Tiborc, Kovač, Benić (60. Vuković), Peša (70. Stipić).

JEDINSTVO: Barić, Krešimir Juroš, Dalibor Vočanec, Marjanović, Antonio Paradžik, Drlić (63. Šimić), Goran Matković, Bježančević, Silvio Vočanec (46. Dalibor Paradžik), Ratkovičić, Ivan Juroš.

Bila je to tvrda utakmica u kojoj se nije umiralo u ljepoti. U prvom poluvremenu obje su momčadi više računa vodile kako sačuvati svoj gol, i jedni i drugi imali su nekoliko prilika za gol, ali mreže su mirovale. U nastavku utakmice, Forkuševčani su s dva pogotka riješili pitanje pobjednika. Najprije je u 56. minuti Goran Matković doveo svoju momčad u vodstvo da bi Ratkovičić u 64. zapečatio sudbinu Dinama. Treba spomenuti i zanimljivost da su nogometaši Dinama promašili dva jedanaesterca što potvrđuje da su domaćini mogli proći i bolje od poraza.

NK Sloga Koritna: ŠNK Vinogradar Mandićevac 2:6

Koritna – Igralište NK Sloga. Gledatelja: 117. Sudac: Zvonimir Novoselić (Đakovo). Pomoćnici: Željko Šekerija (Đakovo) i Marin Bibković (Osijek). Strijelci: 0:1 Dražen Fehir (26.), 0:2 Dražen Fehir (28.), 0:3 Kerovec (35.), 0:4 Josip Fehir (42.), 1:4 Kereši (44.), 2:4 Dino Ervačić (73.), 2:5 Petrović (80.), 2:6 Kerovec (88.).

SLOGA: Drenić, Štibl (52. Bratić), Marić, Ivan Josipović, Matošević (73. Zegnal), Kereši, Rupčić, Goran Josipović (55. Matej Ervačić), Sremac (35. Vidić), Veber, Babić (35. Dino Ervačić).

VINOGRADAR: Kovačević, Hamzić, Šakota (80. Grgović), Zorbas, Josip Fehir, Ivan Fehir (85. Gorski), Penava, Dražen Fehir, Petrović, Kerovec, Mesaroš (58. Pražak).

Gosti iz Mandićevca dominirali su u prvih 45 minuta kada su i riješili pitanje pobjednika. Golijadu je otvorio Dražen Fehir s dva pogotka: prvi je postigao u 26.,a drugi samo dvije minute kasnije (28.). to je već bio znak da će bodovi otići u Mandićevac. Ali, niti nakon toga, gosti nisu stali. Za 3:0 pogodio je Antonio Kerovec da bi prvo poluvrijeme četvrtim golom zaključio Josip Fehir. Domaćini u završnici prvoga poluvremena preko Kerešija smanjuju rezultat na 1:4.

U nastavku utakmice, gosti zadovoljni visokim vodstvom prepustili su terensku inicijativu domaćina tako da oni u 73. minuti golom Dine Ervačića smanjuju rezultat na 2:4. Međutim, u završnici kvaliteta je došla do izražaja tako, a Stjepan Petrović i Antonio Kerovec postižu još dva pogotka za konačnih 6:2. Pobjeda Vinogradara više je nego zaslužena, a i oni sa šest bodova penju se u sam vrh.

NK Dračice Đakovo – NK Hajduk Široko Polje 3:1

Đakovo – Igralište Croatia 1971. Gledatelja: 200. Sudac: Mario Vuković (Đakovo). Pomoćnici: Željko Šekerija (Đakovo). Strijelci: 0:1 Gurdon (55.), 1:1 Čečura (61.), 2:1 Gavran (81.), 3:1 Škalić (88.).

CROATIA: Cikač, Jezidžić, Šarčević (46. David Duvnjak), Petar Andričić, Iletić, Đurđević, Stjepan Kušević, Tadić, Udovčić (80. Škalić), Čečura, Marko Andrčić (80. Gavran). Trener: Mirko Kajba.

HAJDUK (ŠP): Mario Ivić, Blažević, Petrak, Ivan Bjelobrk, Mandić, Ognjenović, Gurdon, Stjepan Đambić, Marko Bjelobrk, Penava, Anđelo Ivić (38. Stipić).

Derbi susret drugoga kola opravdao je očekivanja, ali samo u drugom poluvremenu kada su gledatelji vidjeli četiri pogotka. U prvih 45 minuta i jedni i drugi igrali su oprezno tako da se igra odvijala između dva kaznena prostora.

U nastavku utakmice, prvi su se radovali gosti. Akcija je krenula iz sredine terena, lopta je prebačena na desnu stranu gdje se našao Stjepan Gurdon koji lijevom nogom pogađa suprotni kut Cikačevoga gola. Taj trenutak primorao je domaćine da krenu puno agresivnije prema gostujućem golu i tada smo vidjeli najbolji dio derbija. Nije se dugo čekalo na dračički odgovor. U 61. minuti Dračičani su probili desni bok, ubačenu loptu u kaznenom prostoru majstorski je primio Željko Čečura i mirno poslao loptu iza Ivićevih leđa. Nedugo nakon toga, točnije u 67. minuti Širokopoljci su ostali s igračem manje. Zbog drugoga žutoga kartona igru je morao napustiti Marko Stipić.

Međutim, Dračičani brojčanu prednost nisu uspjeli iskoristiti sve do same završnice. A tada je trener Mirko Kajba napravio potez utakmice, a vjerojatno će to biti i potez prvenstva. U 80. minuti u igru je umjesto Marijana Udovčića i Marka Andričića uveo Ivicu Gavrana i Dinu Škalića. I upravo će njih dvojica biti strijelci za dračičku pobjedu. Ivica Gavran je u prvom kontaktu primio loptu iskosa na rubu kaznenoga prostora, poveo metar-dva i zatim preciznim udarcem pogodio malu mrežicu Ivićevoga gola. Majstorski pogodak za 2:1. Za konačnih 3:1 najzaslužniji je Željko Čečura koji je pobjegao svojim čuvarima, ušao u peterac gdje su dvojica gostujućih igrača pokušala spriječiti gol, međutim dračički napadač lukavo je odigrao povratnu loptu do Dine Škalića koji mirno loptu šalje u mrežu.

Izvor: Miro Šola