DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

JEDINSTVO – SLOGA 3:1 (1:0)

Forkuševci – Igralište Forkuševci. Gledatelja: 100. Sudac: Josip Kedveš (Ivanovci). Pomoćnici: Ivan Kedveš (Osijek) i Zoran Vlaisavljević (Đakovo). Strijelci: 1:0 Paradžik (22. – 11 m), 1:1 Varičak (68.), 2:1 Paradžik (76.), 3:1 Išasegi (79.).

JEDINSTVO: Barić, Duvnjak, Perković (72. Drlić), Drenjanac, Marjanović, Paradžik, Šušak (53. Šiško), Matković (77. Išasegi), Vočanec, Lukić, Tribuljak.

SLOGA: Kovač, Vidić, Matošević, Ivan Josipović, Živko (87. Čatić), Štibl, Penava (66. Herega), Goran Josipović, Bjelobrk, Vedran Penava (44. Varičak) Mlinarević (46. Pačarić).

U susretu dvaju podjednakih protivnika više koncentracije i umijeća imali su Forkuševčani. Nakon početnoga ispitivanja snaga domaćini su došli u vodstvo u 22. minuti. Sudac Kedveš dosudio je kazneni udarac za Jedinstvo, a siguran realizator najstrože kazne bio je Antonio Paradžik. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

Gosti su u nastavku utakmice imali više od igre što im je donijelo izjednačenje. U 68. minuti strijelac za 1:1 bio je Milan Varičak koji je u igru ušao u 44 minuti zamijenivši Vedara Penavu. Domaćini su se brzo pribrali i već nakon osam minuta ponovo došli u vodstvo. U 76. minuti svojim drugim pogotkom Antonio Paradžik donio je svojoj momčadi prednost. U 77. minuti u igru je umjesto Gorana Matkovića ušao Matej Išasegi koji je u prvom dodiru s loptom postigao pogodak. Bio je to treći pogodak Jedinstva čime su riješili pitanje pobjednika.

DRAČICE – BUDUĆNOST 5:0 (2:0)

Đakovo – Stadion Croatia 1971. Gledatelja: 150. Sudac: Vedran Matić (Đakovo). Pomoćnici: Mato Jagodin (Đakovo) i Mato Ivkić (Đakovo). Strijelci: 1:0 David Duvnjak (4.), 2:0 Domagoj Krizmanić (44.), 3:0 Lucijanić (64.), 4:0 David Duvnjak (69.), 5:0 Lucijanić (81.).

DRAČICE: Cikač, Tadić (70. Rahmani), Šarčević, Petar Andričić, Lovrić, Žulj (54. Udovčić), Degmečić (70. Gavran), David Duvnjak (70. Jukić), Lucijanić, Ivan Krizmanić, Domagoj Krizmanić. Trener: Šimo Živković.

BUDUĆNOST: Bunoza, Bilušić, Radić, Paradžik, Perić, Gregić, Kelava, Keglović, Babić (46. Palcer), Pavić (54. Novotni), Ručević.

Dračičani su ostvarili rutinsku pobjedu protiv Gorjanaca. Već u četvrtoj minuti Domagoj Krizmanić asistirao je Davidu Duvnjaku koji pogađa Bunozinu mrežu. Nakon vodećega gola došlo je do opuštanja u domaćim redovima. Iako su Dračičani kontrolirali utakmicu, ostvarili nekoliko prolazaka po desnoj strani, ali nije bilo kvalitetnih asistencija. Ipak, u samom završnici prvoga poluvremena, točnije u 44. minuti Šarčević je prošao po desnoj strani, odigrao povratnu loptu prema Domagoju Krizmaniću koji pogađa lijevi gornji kut. Prekrasan potez i pogodak domaćega veznjaka. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

U nastavku utakmice odlično je funkcionirala suradnja Šarčević – Lucijanić. Upravo je ovaj dvojac najzaslužniji za treći domaći pogodak. Igrala se 64. minuta kada je Šarčević proigrao Lucijanića koji rutinski šalje loptu pored Bunoze. Nakon brze akcije i tri dupla pasa Šarčević je po treći puta bio asistent, ovaj puta za Davida Duvnjaka koji se nalazi na drugoj stativi i samo prosljeđuje loptu u mrežu. I za konačnih 5:0 pobrinuo se Stjepan Lucijanić svojim drugim pogotkom. Akcijom po lijevoj strani Dračičani su izbacili Lucijanića koji s desetak metara prebacuje golmana Bunozu i time zaključuje utakmice.

VINOGRADAR – RADNIČKI 4:1 (1:1)

Mandićevac – Igralište Mandićevac. Gledatelja: 100. Sudac: Željko Lipar (Đakovo). Pomoćnici: Željko Šekerija (Đakovo) i Valentino Barišić (Osijek). Strijelci: 1:0 Josip Fehir (17.), 1:1 Miletić (27.), 2:1 Josip Fehir (48.), 3:1 Josip Fehir (68.), 4:1 Josip Fehir (77.).

VINOGRADAR: Kovačević, Toman (82. Žitnjak), Josip Fehir (78. Smolka), Ivan Fehir, Labak, Kukučka, Vavra, Kerovec, Živković (52. Bulut), Zorbas (84. Grgović), Getoš (46. Hamzić).

RADNIČKI: Danijel Drenjančević, Erceg (73. Sabadi), Zorić (78. Kovač), Marko Mijakić, Domagoj Mijakić, Goran Lagator, Luka Drenjančević, Gusić (78. Perić), Horvat, Sesar (66. Antonio Lagator), Miletić (52. Bikić).

Nogometaši Vinogradara upisali su već planirani pobjedu. I to zahvaljujući raspoloženome Josipu Fehiru, strijelcu sva četiri domaća pogotka.

Nakon početnoga ispitivanja domaćini su prvi poveli. Igrala se 17. minuta kada je Antonio Kerovec osvojio loptu na sredini terena, proigrao je na desnom boku Josipa Fehira koji iskosa pogađa suprotnu kut Drenjančevićeve mreže. Viškovčani su nakon toga imali više od igre, veći posjed lopte i to im je donijelo izjednačenje. U 27. minuti gosti su krenuli u polukontru, nakon udarca na gol, Kovačević je odbio loptu na koju je natrčao Ivan Miletić i pospremio je u mrežu. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

U nastavku na scenu stupa Josip Fehir. U 48. minuti Fehir je izveo pravu majstoriju. Akcija je krenula na desnoj strani, lopta je ubačena u kazneni prostor, na desetak metara primio ju je Josip Fehir, najprije se lažnjakom oslobodio jednoga, pa drugim lažnjakom drugoga i trećim još jednoga čuvara i mirno plasirao loptu u mrežu. U 68. minuti Antun Labak proigrao je Josipa Fehira koji je pobjegao viškovačkoj obrani i sam se našao pred golmanom Drenjančevićem. Mirno vara golmana i postiže svoj treći pogodak. Identična situacija dogodila se i u 77. minuti kada je najbolji igrač susreta postigao svoj četvrti pogodak. Prečka je spriječila i peti pogodak Josipa Fehira. Nakon toga, umjesto njega u igru je ušao Dani Smolka, a četverostruki strijelac pobrao je zasluženi pljesak publike.

SLAVONAC (P) – HAJDUK (ŠP) 1:5 (0:4)

Preslatinci – Igralište Školski vrt. Gledatelja: 100. Sudac: Tomislav Rupčić (Đakovo). Pomoćnici: Marko Tomić (Gorjani) i Marin Bibković (Osijek). Strijelci: 0:1 Drmić (6.), 0:2 Gurdon (21.), 0:3 Gurdon (33.), 0:4 Šarić (40.), 1:4 Rončka (55.), 1:5 Rudnički (88.).

SLAVONAC (P): Horvat, Mirko Mesaroš (83. Pataki), Mikić, Lešić (46. Marko Mesaroš), Posavac, Hipp, Rončka, Babić, Gansberger, Dominik Mesaroš, Josip Mesaroš.

HAJDUK (ŠP): Ivić, Blažević, Mišetić, Ljubić, Šarić (79. Jelenčić), Ognjenović (67. Rudnički), Drmić, Stjepan Đambić (67. Blažeković), Gurdon, Bošković, Labak.

Nogometaši Hajduka opravdali su ulogu favorita u Preslatincima i već nakon prvoga poluvremena osigurali su novu pobjedu.

Već u šestoj minuti povratna lopta došla je do Drmića koji s 12 metara pogađa Horvatovu mrežu. U 21. minuti Stjepan Gurdon prvi se puta upisao u listu strijelaca. Gosti su igrali po desnoj strani, lopta je u kaznenom prostoru došla do Gurdona koji s deset metara pogađa protivničku mrežu.

U 33. minuti novi gol. Gurdon je sam izašao pred Horvata i manirom vrsnoga strijelca poslao loptu pored nemoćnoga golmana. U završnici prvoga dijela Širokopoljci su postigli još jedan pogodak. Šarić je iz blizine zatresao mrežu.

Zadovoljni visokim vodstvom gosti su u drugom poluvremenu igrali malo ležernije što je omogućili domaćinima da u nekoliko situacija zaprijete golmanu Iviću. U 55. minuti Slavonac je postigao pogodak. U akciji po lijevoj strani lopta je na rubu kaznenoga prostora došla do Mateja Rončke koji iskosa pogađa suprotni kut Ivićevoga gola. Tada su se probudili gosti i petim golom zaključili utakmicu. Strijelac je bio Matej Rudnički koji puca s ruba kaznenoga prostora, lopta se odbila od stative i završila u mreži.

HOŠK – SLAVONIJA (B) 1:2 (1:1)

Gašinci – Igralište Lipice. Gledatelja: 250. Sudac: Matasović (Đakovo). Pomoćnici: Dino Škalić (Đakovo) i Antun Taranić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Danijel Rac (16.), 1:1 Valentin Sito (24.), 1:2 Tilli (80.).

HOŠK: Grubešić, Zeko, Kulić (81. Perica Rac), Nerovčić, Franjić, Ante Barišić-Jaman, Ivica Rac, Hrgić, Živković (82. Šimundić), Danijel Rac, Kust. Trener: Stjepan Milković.

SLAVONIJA (B): Jakov Sito, Karlo Sito (76. Antunović), Klepo, Marko Zetović, Tilli, Ivan Kladarić (90. Djaković), Valentin Sito, Nikolić, Markić, Kolić, Željko Kladarić. Trener: Branko Nikolić.

Unatoč porazu, nogometaši HOŠK-a pokazali su da mogu ravnopravno igrati protiv bilo koje momčadi u ligi. U igri protiv vodeće Slavonije Gašinčani su pokazali da izrastaju u odličnu momčad koju svi moraju respektirati.

Već u trećoj minuti Gašinčani su zaprijetili golmanu Situ. Hrgić je ubacio loptu s desne strane, golman Jakov Sito izboksao je loptu u polje. U petoj minuti solo akciju sa svoje polovice započeo je Karlo Zeko, s loptom je došao na rub kaznenoga prostora, lopta je završila tik pored vratnice. Gosti svoju prvu suvislu akciju organizirali su u osmoj minuti kada je Đuro Tilli povukao loptu po sredini terena, na desnoj strani pronašao je Željka Kladarića koji ubacuje loptu u kazneni prostor.

Stipo Markić glavom puca preko gola. Domaćini su bolju igru okrunili vodećim pogotkom. U 16. minuti na desnoj strani dupli pas odigrali su Ivica Rac i Živković, Rac ubacuje loptu u kazneni prostor. Na pravom je mjestu Danijel Rac koji s desetak metara šalje loptu u praznu mrežu. Prema prikazanoj igri, potpuno zasluženo vodstvo HOŠK-a. Samo tri minute kasnije akcija domaćina u dva poteza. Golman Grubešić ispucao je loptu prema lijevoj strani, na pravom se mjestu našao Danijel Rac koji ulazi u kazneni prostor. Njegov udarac odlično je zaustavio Jakov Sito. Gosti su iskoristili neopreznost domaće obrane i došli do poravnanja rezultata. S desne strane loptu je ubacio Markić, na drugoj vratnici našao se Valentin Sito koji glavom puca prema golu. Lopta je jedva prešla gol liniju za 1:1.

Gol je pokrenuo Budrovčane koji su opasnije počeli prijetiti domaćem golmanu Grubešiću. U 30. minuti Ivan Kladarić pobjegao je po lijevoj strani, ubacio loptu na drugu vratnicu, glavom loptu na drugu stranu vraća Markić. Na deset metara od gola našao se Đuro Tilli koji puca, ali domaća obrana blokira udarac, lopta dolazi do Branka Nikolića čiji udarac završava preko gola. Dvije minute kasnije domaćini izvode slobodan udarac, lopta je došla do Zeke koji puca prema golu, međutim, njegov udarac nije bio dovoljno jak da iznenadi golmana Sita. Do kraja prvoga poluvremena igra se preselila na sredinu terena tako da su obje momčadi na odmor otišle pri rezultatu 1:1. Prema prikazanoj igri, realan rezultat prvoga dijela.

I drugo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri u kojoj su i jedni i drugi mogli doći u vodstvo. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 80. minuti kada su Budrovčani ubacili dubinsku loptu prema Đuri Tilliju koji se sam našao pred golmanom Grubešićem. Budrovčani veznjak mirno je plasirao loptu u mrežu.

U 85. minuti Gašinčani su bili blizu izjednačenju. Danijel Rac našao se na dvadesetak metara od gostujućega gola, snažno je opalio, a stativa je spasila Budrovčane. U 90. minuti opet sreća nije pomazila domaćine. Danijel Rac izveo je slobodan udarac s 25 metara, golman Jakov Sito pogledom je ispratio loptu, a prečka je opet spasila budrovačku mrežu.

Sve u svemu, odlična nogometna predstava u kojoj je Slavonija sačuvala prvo mjesto. Da je rezultat bio neriješen ne bi bilo nepravedno jer Gašinčani su doista odigrali odličnu utakmicu i nisu slučaju do sada osvojili 15 bodova.

ŠOKADIJA – REKORD 2:1 (1:1)

Strizivojna – Igralište Strizivojna. Gledatelja: 100. Sudac: Mario Vuković (Đakovo). Pomoćnici: Mato Jagodin (Đakovo) i Eko Crn (Đakovački Selci). Strijelci: 0:1 Josip Aničić (25.), 1:1 Mašić (28.), 2:1 Petrić (85.).

ŠOKADIJA: Šen, Bilić (88. Marko Damjanović), Marković (46. Stefan Andrijević), Josip Damjanović, Pačarić, Matić, Jakobović, Milinović, Jukić (63. Bilobrk), Josip Damjanović, Mašić (57. Petrić).

REKORD: Markotić, Ambrušić, Kryk, Stanić, Đuretković, Josip Aničić, Žeravica, Sekereš (57. Francem), Tremboš, Božidar Kedveš, Danijel Kedveš.

I ponovo su se gosti iz Kondrića pokazali kao čvrst i neugodan protivnik čija je velika vrijednost iskustvo. Tako su, nakon početnoga ispitivanja snaga, gosti došli u vodstvo. Igrala se 25. minuta kada je Josip Aničić zatresao Šenovu mrežu. Na nogometaše Šokadija ovaj pogodak nije ostavio velikoga traga jer su samo tri minute kasnije domaćini došli do izjednačenja. Strijelac za 1:1 bio je Antonio Mašić. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

U nastavku utakmice domaćini su imali terensku inicijativu, ali su se Kondrićani odlično branili čekajući svoju priliku iz kontranapada. U samoj završnici utakmice, točnije u 85. minuti Filip Petrić koji je u 57. minuti zamijenio Antonija Mašića postiže pobjedonosni pogodak za svoju momčad.

Ovo je druga uzastopna pobjeda Šokadije (prošli tjedan donijeli su tri boda iz Gorjana) koja Strizivojne odvodi prema sredini tablice.

POLET – OMLADINAC (ĐS) 3:0 (1:0)

Semeljci – Igralište Semeljci. Gledatelja: 100. Sudac: Hrvoje Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Željko Šekerija (Đakovo) i Marin Bibković (Osijek). Strijelci: 1:0 Radonić (10.), 2:0 Mario Vuksanović (52.), 3:0 Petar Paradžik (59.).

POLET: Miro Vuksanović, Rebić (70. Rašić), Ivan Đuretković, Mario Vuksanović, Petar Paradžik, Tanasić, Ćosić, Pilić, Gavran (46. Penava; 74. Blažević), Radonić (80. Stanković), Idžanović.

OMLADINAC (ĐS): Ivić, Majstorović, Mikloš, Stjepan Vardić (62. Tomislav Aščić), Kričančić, Lipar (74. Zvonimir Aščić), Bjelobrk, Škalec, Vrtarić (65. Borna Vardić), Turić (46. Jakab), Žarko Aščić (70. Davidović).

Nogometaši Poleta ostvarili su novu pobjedu koja ih i dalje ostavlja u direktnoj borbi s budrovačkom Slavonijom.

U ranoj fazi utakmice, točnije u 10. minuti, Semeljčani su došli u vodstvo. Domaćini su prošli po lijevo strani, uslijedila je povratna lopta do Matije Radonića koji pogađa prvi kut Ivićeve mreže. Selčani su pružili odličan otpor favoriziranom domaćinima, dobro su kombinirali u terenu, ali nije bilo završnice. Na odmor su i jedni i drugi otišli s minimalnim vodstvom Poleta.

U prvih deset minuta nastavka domaćini su riješili pitanje pobjednika. U 52. minuti Mario Ćosić dva je puta bio asistent kod postizanja semeljačkih golova. Nakon duploga pasa s Ćosićem, Mario Vuksanović izašao je sam pred golmana Ivića, prešao je i njega i lagano poslao loptu u nezaštićenu mrežu. Samo sedam minuta kasnije, pao je i treći pogodak. Ćosić je asistirao Petru Paradžiku koji je s lijeve strane ušao u kazneni prostor, s desetak metara snažno pucao i lopta je prošla pored selačkoga golmana. Do kraja susreta, Selčani su pokušavali ublažiti poraz, ali danas im je nedostajala završnica.

Prema prikazanoj igri zaslužena pobjeda Poleta u utakmici koja je protekla u doista fer i korektnoj igri oba sastava. Sudac Lovrić dodijelio je samo jedan žuti karton gostima.

Izvor: Miro Šola