PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

RADNIK – RATAR 1:2 (0:1)

Josipovac – Igralište: Josipovac. Gledatelja: 70. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Pomoćnici: Marijan Kečinović i Zlatan Mlinarić (Osijek). Strijelci: 0:1 Horvat (43.), 1:1 Milner (47.), 1:2 Maričić (86. – ag).

RADNIK: Maričić, Uremović, Jularić, Horvat, Peršić, Kuić, Vuković, Vrbanić (75. Vidačić), Milner (65. Molnar), Tomas (75. Novak), Matić (80. Kračun).
RATAR: Barić, Brzaj, Batinić, Mandić, Vukadin, Šekerija, Mišević (58. Peša), Jurinić, Tomchuk (88. Adrić), Horvat (84. Sikora), Brlošić.

Od samoga početka, vidjelo se kako je domaća momčad krenula po pobjedu i sva tri boda, dok su gosti svoje prilike čekali iz kontranapada. Igra se odvijala na Ratarovoj polovici do 29. minute kada je isključen domaći igrač Matija Jularić zbog gruboga starta na Tomchuku.
Nakon toga, igrači Ratara preuzimaju terensku inicijativu i dolaze do vodstva. Marin Mišević odlično proigrava Ivicu Horvata koji u 43. minuti zabija za 1:0.

Kao i na početku utakmice, domaćini su bolje krenuli i u drugo poluvrijeme. Agresivnom igrom došli su do izjednačenja, a strijelac na samom početku drugoga poluvremena bio je Leon Milner. Nastavak utakmice donio je otvoreni nogomet s izglednim prilikama na obje strane. Radnik je imao priliku iz kontranapada, ali lopta je pogodila prečku. S druge strane, Ratarovi Mandić i Šekerija imali su svoje prilike, ali lopta nije ulazila u gol. Na samom kraju utakmice, točnije, u 86. minuti, Batinić je izveo korner, a mladi vratar Maričić nespretno je reagirao i ubacio loptu u vlastitu mrežu. Piškorevčane je malo pomazila sportska sreća te odnose sva tri boda!

ĐURĐENOVAC – OMLADINAC (J) 3:2 (1:0)

Đurđenovac – Sportski stadion Đurđenovac. Gledatelja: 100. Sudac: Danijel Samardžija (Šećerana). Pomoćnici: Leonardo Šagolj (Batina) i Roland Tatai (Topolje). Strijelci: 1:0 Vanek (21.), 2:0 Špehar (47.), 2:1 Igor Stuhli (65.), 2:2 Igor Stuhli (74.), 3:2 Siguranjk (83.).

ĐURĐENOVAC: Žagar, Posavec-Tušek, Topalović (46. Špehar), Pavličić (89. Koljđeraj), Bernić, Markotić (69. Runje), Ivanušec, Čiš (78. Sigurnjak), Vanek (72. Vuković), Mrić, Čoboj.

OMLADINAC (J): Kuric, Goran Kristek, Šlegl, Denis Kristek (79. Alen Stuhli), Josip Hulak, Kerovec, Zlatko Kvasnovski, Štefančić, Brkić (88. Haršanji), Igro Stuhli, Batorek (48. Dorijan Hulak). Trener: Domagoj Vragolović.

Nakon početnoga ispitivanja snaga, domaćini u 21. minuti koriste pogrešno dodavanje braniča Omladinca, Marić presijeca loptu i proigrava Vaneka koji prebacuje golmana Kurica za 1:0.

Ubrzo nakon toga, Vanek je ponovo u prilici za pogodak, ali Kuric pravovremenom intervencijom spašava svoj gol. Na drugoj strani Zlatko Kvasnovski puca s ruba kaznenoga prostora, ali domaća obrana blokira njegov udarac. Nakon toga Kuric ponovo spašava Josipovačka vrata kada s brani udarac Kiša s 12 metara. Nakon toga, do izražaja dolaze gosti koji u nekoliko situacija mogu doći do poravnanja. Dva se puta u izglednim situacijama našao Igor Stuhli, ali bez preciznoga završnoga udarca. Najbolju priliku Josipovčani imaju u završnici prvoga dijela kada Štefančić ulazi u kazneni prostor, s lijeve strane, puca, preko gola.

Špehar je u drugom poluvremenu ušao u igru umjesto Topalovića i već u prvom dodiru s loptom bio je strijelac. U gužvi u josipovačkom kaznenom prostoru, iz okreta pogađa Kuricovu mrežu za 2.0. Nakon toga, gosti potpuno otvaraju igru koja im donosi izjednačenje. Kvasnovski, Štefančić i Stuhli našli su se u odličnim prilikama, ali bez završnoga udaraca. Gosti u 65. minuti smanjuju rezultat na 1:2. Igor Stuhli topovski je pucao s 20 metara, golman Žagar nije imao šanse. Samo minutu kasnije ponovo odlična prilika za goste. Doriajn Hulak ubacuje loptu u domaći peterac, Igor Stuhli je uklizao, ali nije uspio ubaciti loptu u mrežu. U 74. minuti Zlatko Kvasnovski asistent je za Igora Stuhlija koji pogađa mrežu za 2:2. Josipovčani su mogli i do vodstva: Štefančić je probio lijevi bok, odigrao je povratnu loptu do Kerovca koji odličnu puca, ali još bolje brani golman Žagar. Minutu kasnije Kvasnovski poslužuje Igora Stuhlija koji izlazi sam pred Žagara, ali domaći golman opet je bio uspješniji.

U 83. minuti domaćini su došli do pobjedničkoga gola. Na odbijenu loptu natrčao je Sigurnjak (ušao pet minuta prije toga, op. a.) i pogodio gostujući gol. Đurđenovac je bio iskusniji i konkretniji.

Izvor: Miro Šola