MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK – VINKOVCI

5. KOLO

NK Darda – NK Mladost Satnica Đakovačka 2:2

NK Torpedo Kuševac – ŠNK Višnjevac 4:1

NK Darda – NK Mladost Satnica Đakovačka 2:2

Darda – Igralište Darda. Gledatelja: 120. Sudac: Dalibor Marković (Vinkovci). Pomoćnici: Branimir Bradarić (Vukovar) i Davor Vukelić (Vukovar). Strijelci: 1:0 Kovač (15. – 11 m), 2:0 Crnčan (59.), 2:1 Rolj (83. – ag), 2:2 Drmić (86.).

DARDA: Cvetko, Babić (78. Marijanac), Rolj, Petrović, Vodenik, Marijanac (63. Mandić), Crnčan, Kovač, Kozić, Vidaković, Uremović.

MLADOST (ĐS): Leko, Bikić (62. Drmić), Bruno Barišić Jaman, Subašić, Novoselić, Žonka, Totić (66. Radnić), Bojanović (82. Svalina), Stanušić (46. Stipanović), Barišić, Živković (46. Grbeša). Trener: Ivan Denić.

Satničani nisu krili da u Dardi žele sva tri boda. Međutim, nakon svega viđenoga i sam tijek rezultata sugerira da je podjela boda također dobar ishod. Nakon početnih petnaestak minuta domaćini su došli u vodstvo. U gostujućem kaznenom prostoru Žonka ruši Hrvoja Crnčana, a sudac Dalibor Marković opravdano pokazuje na bijelu točku. Siguran strijelac za 1:0 bio je Vanja Kovač. Samo tri minute kasnije domaćini su mogli podebljati vodstvo, ali udarac Crnčana s ruba kaznenog prostora ukrotio je satnički golman Leko. Gosti u 26. minuti u dva navrata nisu uspjeli svladati golmana Cvetka. Prvo je Novoselić pucao s ruba kaznenoga prostora, domaći golman odbija loptu do Živkovića, ali i njegov udarac brani Cvetko. Samo dvije minute kasnije Živković ubacuje loptu u kazneni prostor, na drugoj stativi našao se Bikić, ali njegov udarac završava preko gola. U samoj završnici prvoga poluvremena Satničani su mogli izjednačiti. Barišić je uposlio Brunu Barišića Jamana koji umjesto da puca na gol pokušava loptu proslijediti do Stanušića i prilika je propala.

U prvoj minuti nastavka ponovo odlična prilika Mladosti. Bikić je ubacio loptu u kazneni prostor, sa sedam metara Barišić puca, ali preslabo da bi iznenadio raspoloženoga Cvetka. Domaćini su u 59. minuti postigli drugi pogodak. Vidaković ubacuje loptu na drugu vratnicu gdje se našao sam i neometan Marijanac koji pogađa satničku mrežu. Nakon primljenoga gola, Satničani kreću na sve ili ništa. U 61. minuti Barišić pronalazi Grbešu koji izlazi sam pred Cvetka, ali golman je bio uspješniji. U 72. minuti Novoselić je odigrao povratnu loptu za Drmića koji s 11 metara puca preko gola. Domaćini prijete u 76. minuti kada Kovač proigrava Mandića koji puca pored gola. U posljednjih deset minuta sreća je pomazila Satničane. U 83. minuti Novoselić ubacuje loptu do Grbeše, a ovaj glavom puca preko gola. Samo što je ušao u igru Mirko Svalina primorao je domaćega braniča Ivana Rolja da pošalje loptu u vlastitu mrežu.

Akciju je započeo Stipanović koji proigrava Novoselića, satnički veznjak ubacuje loptu u kazneni prostor, a domaći branič ubacuje ju u vlastitu mrežu. Samo dvije minute kasnije Mladost postiže i drugi pogodak. Barišić dugom loptom pronalazi Svalinu koji spušta loptu do Drmića koji postiže pogodak. U samoj završnici Satničani mogu žaliti za dva izgubljena boda. Naime, u 90. minuti Subašić je presjekao loptu na sredini terena i s 40 metara uputio snažan udarac prema Cvetkovom golu, Domaći golman već je bio svladan, ali lopta se zaustavila na prečki. U drugoj minuti sudačke nadoknade ponovo je prečka spasila Dardu. Barišić je pronašao Grbešu koju puca, ali u prečku.

NK Torpedo Kuševac – ŠNK Višnjevac 4:1

Kuševac – Igralište Lipa. Gledatelja: 100. Sudac: Domagoj Kečinović (Osijek). Pomoćnici: Fran Jerbić (Osijek) i Stjepan Pal (Darda). Strijelci: 1:0 radoš (50.), 2:0 Rajčević (60.), 2:1 Kuzevski (65. – 11 m), 3:1 Nikolić Kovačić (73.), 4:1 Labak (83. – 11 m).

TORPEDO: Vinković, Bošković, Delić (63. Antinac), Paradžik (86. Filip Cicvarić), Milardović, Stjević, Radoš (72. Labak), Rajčević, Marin Cicvarić, Nikolić Kovačić (86. Šarić). Trener: Goran Uzelac.

VIŠNJEVAC: Perković, Špoljarinec, Ivković (74. Ante Tomas), Lendić (63. Roberto Tomas), Suvaljko (76. Rebrina), Čavar, Branko Mihaljević, Kuzevski, Ante Mihaljević, Nemet (58. Zrno), Brezinšak. Trener: Josip Tomas.

Nogometaši Torpeda mučili su se u prvih 45 minuta protiv Višnjevca. Iako su imali terensku inicijativu, ali nije bilo organizacije igre, posebice je „škripila“ završnica. Gosti su se organizirano branili, ponekad i s devetoricom igrača. Takva taktika donijela im je odlazak na odmor s aktivnim rezultatom. Međutim, u nastavku utakmice, na terenu je bio drugačiji Torpedo. Akciju po lijevoj strani započeli su Petar Paradžik i Marin Cicvarić. Lopta je došla do Dominika Radoša koji pogađa za 1:0.

Nakon toga, sve je bilo puno lakše. Gosti su se otvorili tako da je bilo više prostora za domaće napadače. Deset minuta kasnije Milardović je bio asistent Rajčeviću koji postiže drugi Torpedov gol. Gosti su krenuli otvorenije i u 65. minuti Kuzevski iz opravdano dosuđenoga kaznenoga udarca smanjuje rezultat na 1:2. Nakon toga, Kuševčani ubacuju u višu brzinu i golovima Stjepana Nikolića Kovačića i Antonija Labaka dolaze do konačnih 4:1

Prema igri, posebice u drugom poluvremenu, potpuno zaslužena pobjeda Torpeda koji sada očekuje gostovanje u Bošnjacima.

Izvor: Miro Šola