PRVA B HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

26. KOLO

RK ĐAKOVO – RK MEDVEŠČAK  28:27

Posljednje kolo koje nije ni o čemu odlučivalo proteklo je u jednoj revijalnoj utakmici u kojoj su se Đakovčani, na kraju, bolje snašli. Doduše, pobjedom bi „medvjedi“ zauzeli peto mjesto, a ovako su prvenstvo završili na sedmom, dok su Đakovčani već nekoliko kola unazad znali da su dvanaesti i da njihova prvo b ligaška sudbina ovisi o Ligi za opstanak premijerligaša. Ako ispadnu Metalac i Karlovac (zasada najizglednija kombinacija) tada bi Đakovčani ostali u ligi.

 

Ostajmer, Ćurić i Šaravanja protiv Vusića

Utakmica u prvom poluvremenu protekla je u izjednačenom tonu. Đakovčani su imali velikih problema u obrani jer su gosti od prvih deset golova čak pet postigli iz sedmeraca. Taj podatak dovoljno govori koliko je bila propusna domaća obrana. Srećom pa je đakovački sastav navratima imao raspoloženoga Zvonimira Ostajmera koji je odmah na otvaranju prikupio šest obrana. Još jedan detalj označio je prvih 30 minuta igre. Od 13 gostujućih golova Daniel Vusić postigao je devet. Doduše, pet je postigao iz sedmeraca, a kada je Ostajmer obranio u 27. minuti šesti udarac zagrebačkoga napadača, to je bio znak da se i njegovoj pucačkoj seriji bliži kraj.

Što se tiče samoga rezultata, gosti su bolje otvorili utakmicu i u 13. minuti poveli su 6:3, ali tada raspoloženi Renato Ćurić i Vedran Šaravanja s dva gola vraćaju rezultat u egal. Do same završnice momčadi su se mijenjale u minimalnim vodstvima da bi Renato Ćurić postigao tri pogotka za odlazak na odmor s vodstvom 15:13.

 

„Zlatni“ gol Borisa Šestaka

U nastavku susreta, domaći su igrači malo po malo povećavali svoju prednost, nekoliko puta imali su plus (20:15, 21:16;24:19). U tim trenucima na sebe je pozornost skrenuo još jedan mladi igrač. Riječ je o Roku Mandariću koji je autoritativno postigao tri gola u seriji. U završnici su „medvjedi“ golovima Martina Vrpoljca i Hrvoja Capana uspjeli izjednačiti rezultat na 27:27. „Zlatni“ gol za dva đakovačka boda u 60. minuti postigao je mladi Boris Šestak. Inače, mladi đakovački junior, osim što je postigao četiri pogotka, u prvom je poluvremenu ostvario i tri rekli bismo, „balićevske“ asistencije: dvije prema pivotu Marinu Bradariću i jednu prema Jozipoviću. Možda je u tome i simbolika ove utakmice; da su mladi obilježili dvoboj protiv „medvjeda“ (Ostajmer, Mandarić, Šestak) i time nagovijestili sljedeću sezonu u Prvoj B hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever. Naravno, veliki doprinos ovoj pobjedi dali su i Renato Ćurić koji pokazuje da izrasta u odličnog igrača i već potvrđeni Vedran Šaravanja. Prvi je postigao devet, a drugi šest pogodaka.

Autor: Miro Šola