Danas se u Poreču održala završnica Prvenstva Hrvatske za dječake U13 (rođeni 2009./2010.), pod pokroviteljstvom Hrvatskog rukometnog saveza. Prvo mjesto osvojila je momčad RK Ivan-Mikanovici iz Starih Mikanovaca, nama susjedne općine, koja čak nema sportsku dvoranu prilagođenu za rukomet. Doprinos prvom mjestu donijeli su i Đakovčani, budući da je glavni trener ekipe Boris Lubar, a kondicijski trener Antonio Jozipović.

Na završnici je sudjelovalo 20 klubova, a RK Ivan-Mikanovci odigrao je neriješeno protiv RK Rudara, pobijedio RK Varaždin 1930 i RK Dugopolje, a zabilježio je poraz od RK Poreča kada je već bio osigurao prvo mjesto i plasman u četvrtfinale.

U četvrtfinalu su svladali RK Sisak rezultatom 16:9, a u polufinalu ih je čekao još jedan susret s RK Dugopolje u kojemu su slavili rezultatom 22:16.

U finalnoj utakmici sastale su se dvije momčadi koje nisu doživjele niti jedan poraz tijekom cijelog prvenstva: RK Ivan-Mikanovci i RK Maksimir Pastela. Na terenu se odvijala prava taktička bitka u kojoj je RK Ivan-Mikanovci pet minuta prije kraja utakmice prvi put preuzeo vodstvo rezultatom 17:16 i uspio ga zadržati do kraja. Konačni rezultat bio je 21:20 za Mikanovčane koje je s 13 pogodaka predvodio Lovrin Sušac.

U ruke Mikanovčana otišle su i četiri pojedinačne nagrade. Lovrin Sušac je proglašen MVP-om turnira, Zvonimir Pilipović je dobio priznanje za najboljeg vratara, Franjo Vidaković za najbolje lijevo krilo, dok je Boris Lubar proglašen najboljim trenerom turnira.

Igor Kretonić
Foto: RK Ivan-Mikanovci