U samo tri sata, nakon što je sinoć premijerno prikazan u vijestima CMC TV-a, spot za pjesmu “Rođendanska” učiteljice u OŠ Josipa Antuna Ćolnića Željke Gregačević Goluža, na YouTubeu je pregledan više od tisuću puta! Pred mikrofonom su se u ovoj veseloj pjesmi koja u video izdanju, sudeći po prvim reakcijama, osvaja srca publike, (s)našli talentirana četvrtašica Lorena Ljepotić, poznata od ranije kao glavni vokal prve pjesme i spota Ćolnićeve škole “Braću ne donose rode”, te pjevač popularnog Slavonia banda Branko Ilakovac, veliki prijatelj škole. Tekst je napisala Ž. Gregačević Goluža, koja je osmislila i glazbu, u čemu joj jepomogao Tomislav Ljepotić. Aranžman “Rođendanske” potpisuje Krunoslav Seletković.

Spot, u kojemu se na rođendanu jedne djevojčice okuplja nezaobilazni Ćolnićev Mali zbor izvodeći “zarazni” refren pjesme, u dvorištu Lorenine obiteljske kuće u Đakovu prije mjesec je dana, za vrijeme proljetnih školskih praznika, snimio i režirao Andrej Car. Tonsku je produkciju i ovaj put odradio Rockoko studio Tihomira Ivanetića. Da bi glazbena priča bila potpuna u instrumentalnoj izvedbi, pobrinuli su se Dario Hleb na bas-gitari, Ivan Ljepotić na bubnjevima i Zlatko Čosić na gitari.

Prvi je put spot pretpremijerno prikazan u javnosti 17. svibnja na svečanosti u povodu Dana Ćolnićeve škole na filmskome platnu Centra za kulturu, izazvavši oduševljenje dvorane.

Rođendanska” je, čini se, tek nastavak kreativnoga glazbenog niza Ćolnićevaca koji je Ž. Goluža Gregačević započela 2017. već spomenutom pjesmom “Braću ne donose rode“, a škola nastavila odmah iduće godine, ponovno po ideji iste učiteljice simpatičnim spotom za plesni miks Dine Dvornika “Afrika/Hipnotiziran“, u kojemu su glavne uloge imali Luka Veselinović i Petra Valentin, uz sudjelovanje svih učenika, ali i raspoloženih djelatnika škole.

Danijel Geošić, foto: Andrej Car