Još uvijek se prisjećamo uzbudljive završnice prošlogodišnje sezone Druge hrvatske rukometne lige Istok u kojoj su čak tri momčadi (Slatina, NEXE II i Đakovo) imali podjednake šanse za osvajanje prvoga mjesta. Međutim pojavom korone prvenstvo je zaključeno tako da nitko nije napredovao u viši rang.

Prema sadašnjim informacijama između tri spomenute momčadi i ove će se godine voditi žestoka borba za naslov prvaka i ulazak u Prvu ligu Sjever. A Đakovčani bi u tu utrku trebali krenuti puno jači nego li su bili prošle godine.

Đakovački su rukometaši, pod vodstvom trenera Domagoja Perlića, 12. kolovoza krenuli s pripremama. Sa zadovoljstvom trener Perlić ističe da su zadržali cijeli prošlogodišnji igrački kadar, ali uz dva prava pojačanja. U klub se vratio Josip Punda, vanjski igrač koji će svakako biti najveća opasnost za protivničke golmane i Sandro Kolar, dosadašnji prvi vratar prvoligaša Osijeka koji će dati dodatnu sigurnost u igri đakovačke momčadi. Veliki plus u đakovačkim redovima je o Rento Ćurić koji se potpuno  oporavio od ozljede i koji vrijedno trenira tijekom cijeloga ljeta. Uz sve igrače iz prošle sezone bit će to dovoljno za isticanje kandidature za naslov prvaka.

To je potvrdio svojim riječima i đakovački trener: „Šteta što je prošlogodišnje prvenstvo prekinuto jer je jedan od favorita koji su se borili za naslov prvaka sigurno ušao u viši rang tako da bi ove godine bila manja konkurencija. Ali, ne opterećujem se sada time, želim samo dobro pripremiti momčad za novo prvenstvo u kojem ne krijem da nas zanima samo prvo mjesto.

Iako je Slatina ostala u istom sastavu kao i prošle sezone, a NEXE II i dalje ističe želju da im druga momčad igra u prvoj ligi jer imaju pravo u prvenstvu stavljati sve igrače mlađe od 23 godine, vjerujem da s ova dva pojačanja mi postajemo prvi favoriti. Dosada smo odigrali već jednu pripremnu utakmicu protiv Osijeka, a u nedjelju (30. kolovoza) očekuje nas nova provjera. U Đakovo dolazi prvoligaš iz Požege i to će biti prava provjera naših stvarnih snaga. Od te utakmice očekujem da se nova dva igrača uklope u momčad, a da dečki nakon napornih fizičkih priprema osjete i loptu. Prvenstvo bi trebalo krenuti 3. listopada, a do tada imamo punih mjesec dana za uigravanje svih linija. Na treninzima se odlično radi, atmosfera je na visokoj razini, uprava kluba osigurala nam je sve potrebne uvjete za rad. Samo se nadam da će nas, za razliku od prošloga prvenstva, zaobići ozljede, i da ćemo ostvariti zacrtani cilj: povratak u Prvu hrvatsku rukometnu ligu Sjever, zaključio je đakovački trener Domagoj Perlić.

Izvor: Miro Šola