Surova hrvatska sportska stvarnost koja je izražena u nedostatku novca i stalnom otkazivanju natjecanja potvrđuje se i u hrvatskom šahu. Naime, nakon što je Šahovski klub „Junior“ iz Rijeke otkazao svoj nastup na ovogodišnjoj Prvoj hrvatskoj šahovskoj ligi za žene koja će se igrati u rujnu u Biogradu, Hrvatski šahovski savez uputio je poziv Šahovskom klubu „Dama“ za nastup na ovogodišnjoj Ligi.

O ovoj odluci HŠS-a izjavu je dala predsjednica kluba Ivanka Raguž: „Poziv smo prihvatili jer nam je stalo igrati u višem rangu. Pred nama je ljeto pa imamo dosta vremena za organizaciju iako to sada i nije tako lako. Neka sredstva smo izgubili, ali nadam se da ćemo naći rješenje i nužni izlaz. Optimisti smo i radnici te vjerujemo da u svakoj nevolji postoji izlazni put.“

Novonastalom situacijom na Prvoj šahovskoj ligi u Biogradu, Đakovo će biti zastupljen s tri ekipe: u muškoj i ženskoj konkurenciji, nastupit će Šahovski klub Đakovo Lim-mont, a njima će se u ženskoj konkurenciji pridružiti i članice Šahovskoga kluba Dama.

Autor: Miro Šola