Što će nam konobar donijeti ako naručimo „pijetlov rep“? Koja država u francuskom jeziku nosi naziv Pays-Bas? Od koliko se udubljenih polja sastoji ploča na ruletu, ako ne računamo polja 0 i 00?

Ako znate odgovor na ova pitanja, onda ste prava osoba za posjetiti prvi pub kviz u caffe baru Saloon. Kviz će se održati u petak 17. srpnja s početkom u 20:00 sati.

Ovome, sve popularnijem, obliku zabave priliku su odlučili dati i u caffe baru Saloon te će se kviz zaigrati na katu kultnog đakovačkog kafića. Premijerno izdanje održat će se sljedećeg petka, a ostala izdanja kviza bi se u istom terminu trebala održavati svakog drugog petka.

Kviz će se sastojati od 3 kruga po 20 pitanja koja će natjecateljima biti vidljiva na televizorima, ali isto tako će ih čitati voditelj. Nakon svakog pitanja ekipa ima vremena napisati svoj odgovor. Kviz se igra ekipno, a ekipe se mogu sastojati od najviše 5 članova. Pitanja su sastavljena iz raznih područja ljudskog znanja. Jedno od najvažnijih pravila je da nema traženja odgovora na Internetu, odnosno nema „guglanja“.

Osim „vječne slave“ pobjedničku ekipu očekuje i nagrada, a ovoga puta to je plata za 4 osobe koju sponzorira Bistro Loora.

Igor Kretonić

Foto: Caffe bar Saloon