Iako još uvijek ne znaju u kojemu će rangu natjecanja nastupati, Mladost iz Satnice počela je svoje pripreme za novu sezonu treningom u subotu (4.7.). Naime, još se uvijek čeka utakmica brodske Marsonije i Junaka iz Sinja. Svi u Satnici navijaju za Brođane jer bi njihovom pobjedom i Satničani postali trećeligaši. Prvenstvo počinje za malo više od mjesec dana, točnije 15./16.8., stoga su Satničani počeli slagati svoju postavu.

S obzirom na prošlu sezonu, došlo je do nekoliko promjena u sastavu. Tako su klub napustila dva igrača: Mateo Drmić koji će od iduće sezone biti igrač Hajduka iz Širokoga Polja i Matija Živković koji će nastupati za Zrinski iz Jurjevca.

Što se tiče dolazaka, najviše veseli povratak domaćega dečka Dine Stipanovića. Dino je posljednje četiri i pol’ godine igrao za HNK Đakovo Croatiju, a od iduće se sezone vraća u svoj matični klub. Osim Stipanovića, u Mladosti će na probi biti dva mlađa igrača: Josip Čurila koji dolazi iz Elektre Osijek i Slaven Sekić koji je do sada igrao za Omladinac iz Đakovačkih Selaca.

Trener i njegovi pomoćnici dogovorili su nekoliko pripremnih utakmica, od kojih su neke i kup utakmice.

  • 11.7. prijateljska utakmica s Čepinom
  • 18.7. Polufinale Kupa NS Đakovo u Punitovcima kod Slavonije
  • 22.7. Županijski kup
  • 8.8 prijateljska utakmica s Torpedom iz Kuševca

Kao i svake sezone, Satničani imaju velike ambicije koje uključuju razvoj na svim poljima – rezultatski, igrački i infrastrukturalno.

Izvor: Miro Šola