U srijedu je u Satnici Đakovačkoj odigrana prijateljska utakmica između domaće Mladosti i HNK Đakovo Croatia.

 

MLADOST (ĐS) – ĐAKOVO CROATIA 2:0 (1:0)

Satnica Đakovačka – Igralište NK Mladost. Gledatelja: 300. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i  Dalibor Totić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Novoselić (32.), 2: 0 Mirko Svalina (87.).

MLADOST (ĐS): Čolić, Bošković, Subašić, Žonka, Totić, Novoselić, Majstorović, Barišić, Bojanović, Grbeša, Vardić. (Još su igrali: Gansberger, Barišić Jaman, Bikić, Davor Svalina, Akrap, Radnić, Drmić, Mirko Svalina). Trener: Marko Barišić.

ĐAKOVO CROATIA: Jukić, Petričević, Barišić Jaman, Damjanović, Bogdanović, Kolak, Jurić, Galičić, Burazin, Grgačević, Barukčić. (Još su igrali: Pongračić, Beljan, Jakić, Rajčević, Brdarić, Tomas, Božicević). Trener: Damir Lelas.

 

Nogometaši Mladosti iz Đakovačke Satnice za „generalku“ su ostavili najjačega protivnika – đakovačkog trećeligaša. Naime, iako prvenstvo počinje za desetak dana, Satničani u nedjelju kreću sa službenim utakmicama jer u Josipovcu igraju utakmicu prvoga kola Kupa Nogometnoga središta Đakovo. Podsjetimo samo da su nogometaši Mladosti u nedjelju pobijedili i NAŠK-a, člana Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje (4:3), a da je u prvih pola sata bilo 4:0 za Mladost).

Nošeni na krilima dobrih rezultata iz prošlogodišnjeg prvenstva (treće mjesto) i odličnih akvizicija koje su došle u klub (Novoselić, Grbeša, Vardić, Davor Svalina, Mirko Totić, Stjepan Bošković) te pripremnog razdoblja i odličnih igara, pred Satničanima se našao veliki izazov – đakovački trećeligaš. I igrači trenera Marka Barišića (pomoćnik Ivanu Deniću koji se nalazi na bračnom dopustu) uspješno su položili ispit upisavši čistu i uvjerljivu pobjedu.

Đakovčani su u otvaranju utakmice imali veći posjed lopte, međutim, očito da se ponavlja problem iz prošlogodišnjega prvenstva, a to je slaba realizacija. Doduše, otežavajuća okolnost za trenera Damira Lelasa bila je izlazak Fabijana Petričevića iz igre zbog ozljede, ali, unatoč tome, Đakovčani su tijekom cijele utakmice uputili samo jedan udarac u okvir satničkoga gola. Satničani su svoje prilike čekali iz kontri i polukontri i taj segment igre odlično su uvježbali.

Prvu priliku za domaćine imao je Neven Grbeša čiji je udarac odlično obranio golman Domagoj Jukić. Nekoliko minuta kasnije, Barišić se oslobodio svog čuvara, ali u posljednji trenutak đakovačka obrana uspjela je blokirati njegov udarac. Satničani su svoju bolju igru naplatili u 32. minuti. Neven Grbeša pravovremeno je proigrao Vardića koji loptu prosljeđuje do Novoselića. Zadnji vezni satničke Mladosti ulazi iz drugoga plana, vara golmana Jukića i lagano plasira loptu u mrežu. I opet se ponovila ona stara narodna izreka: Tko će kome, ako ne svoj svome! Do kraja poluvremena, Đakovčani su imali tri kornera, međutim, satnička obrana bila je na mjestu.

U nastavku susreta, prvu priliku imali su Satničani. U 48. minuti na 18 metara srušen je Vardić, a Marijo Bojanović pogađa mjesto gdje se spajaju prečka i stativa. U 65. minuti Neven Grbaša iskosa bježi svojim čuvarima, sam izlazi pred golmana Jukića koji odlično brani udarac domaćega napadača. Nakon toga, domaćini su imali još dvije-tri polukontre, međutim, satnički napadači nisu se najbolje snašli.

U samoj završnici Mladost je došla do drugoga gola. Mirko Svalina primio je loptu na rubu kaznenoga prostora, oslobodio se svoga protivnika i preciznim udarcem pogodio desni kut Jukićeva gola za veliko i zasluženo slavlje Mladosti nad Đakovo Croatijom.

Izvor: Miro Šola