Koji su po redu bili ovogodišnji Strossmayerovi dani? Tko je bio gradonačelnik Đakova od 1993. do 1997.? Koji biskup dovodi u Đakovo Milosrdne sestre sv. Križa? Što se nalazi na adresi Ulica bana Ivana Mažuranića 2 u Đakovu?

Ovo je samo mali dio od 90 pitanja na koja su jučer natjecatelji morali dati odgovore na prvom kvizu na otvorenom u Đakovu koji su na poligonu autoškole organizirali Autoškola Ivan Đakovo i Pučko otvoreno učilište Ivan Đakovo zajedno s Turističkom zajednicom Grada Đakova.

Poligon autoškole Ivan okupio je jučer brojne znalce koji su došli pokazati svoje znanje o voljenom gradu, boriti se za bogate novčane nagrade, ali prije svega zabaviti se, što najbolje pokazuje sam kraj kviza, odnosno dodjela nagrada u kojoj su sve tri nagrađene ekipe odlučile svoje nagrade dati u humanitarne svrhe, točnije za Mrkija, člana Moto kluba Đakovo, kojemu njegovi prijatelji kupuju trike.

Među ekipama najboljima su se pokazale „Pola (1/2) unesenih“, „Brzi i žestoki“ te „3 iz Yume“. Nakon 3 kruga pitanja ekipa „Pola prijavljenih“ zauzela je prvo mjesto sa 75 bodova dok su „Brzi i Žestoki“ i „3 iz Yume“ morali u pripetavanje. U pripetavanju su morali što točnije napisati površinu poligona na kojemu se kviz održavao. Površina poligona iznosi 11163 metara kvadratnih, a budući da je ekipa „Brzi i žestoki“ na svoj papir napisala 12000, oni su zauzeli drugo mjesto.

Kako nitko ne bi ostao žedan na kvizu, pobrinula se lokalna pivovara Black Hat Brewery pa su natjecatelji tako uz domaća pitanja mogli konzumirati i vrhunsko domaće pivo. Kako nitko ne bi ostao gladan za sve su bile pripremljene lokalne grickalice – čvarci. Za tihu glazbu u pozadini i nešto glasniju u pauzama pobrinuo se lokalni radio Tranzistor.

Na samom kraju kviza, Hrvoje Crnoja, vlasnik Autoškole i Pučkog otvorenog učilišta Ivan zahvalio se svima na dolasku, zahvalio se medijima (Tranzistor, Moje Đakovo, Glas Slavonije) što su popratili događaj te najavio još poneki događaj ovakvog tipa u budućnosti.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo/Ruža Mikešić