U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća.

U 3 prometne nesreće 6 osoba je lako tjelesno ozlijeđeno, a 4 prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, dvije na području Belog Manastira, a po jedna prometna nesreća dogodila se na području Đakova i Našica.

Jučer, 15. srpnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 2 vozača (1 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 23,08 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina,. Alkotestiranjem je 38- godišnjaku evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,65 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 15. srpnja, u 18,15 sati, u Topolju, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozljeđena. Vozač osobnog automobila, 38-godišnji hrvatski državljanin iz Duboševice, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,76 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U nadolazećem vikendu provesti će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i posljedica u njima, a prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i na druge teže promete prekršaje (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i dr.).

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska