U ponoć je istekao rok za predaju kandidacijskih lista za lokalne izbore koji će se održati 16. svibnja, a Gradsko izborno povjerenstvo zaprimilo je sedam kandidatura za gradonačelnika i osam kandidatura za Gradsko vijeće.

Prvi je svoju kandidaturu za gradonačelnika predao Tihomir Mihalj koji je kandidat “Nezavisne liste Imamo PUT, Imamo CILJ”, a nakon njega kandidature su predali Mostova Irena Gluhak Forempoher te bivši gradonačelnik Zoran Vinković, koji unatoč promjeni izbornog zakona ne odustaje od kandidature. Ostaje vidjeti hoće li izborno povjerenstvo odobriti njegovu kandidaturu.

Ostali kandidati svoje kandidature predali su jučer. Prvo je nezavisna Mirjana Adrić ispred zgrade Gradske uprave održala konferenciju za medije nakon koje je predala kandidaturu, a kasnije je kandidaturu predao i sadašnji gradonačelnik Marin Mandarić.

Predvečer je svoju kandidaturu predao i SDP-ov Danko Kočiš, a posljednji ju je predao Marko Berberović ispred liste Mladi za Đakovo.

Na redu je Gradsko izborno povjerenstvo koje mora pregledati kandidature za gradonačelničko mjesto te predložene kandidacijske liste za Gradsko vijeće. Nakon toga slijedi objava liste i službeno počinje predizborna kampanja.

Igor Kretonić