[9.9.2023.] Ženska klapa Certissa i ove godine 9. rujna organizira jednu od najljepših i najposebnijih manifestacija u gradu Đakovu, 7. Međunarodnu smotru klapa, pod nazivom „U srcu te nosim“.

Ove godine predstavit će se: MK Bratovština, Gorica Sovići, BiH, MJK Prvi Komin Snježanin,Zagreb, MJK Šuferini,Srinjine,ŽK Sozal,Rab, MJK Škoji,Tkon,ŽK Certissa,Đakovo.

„Certissama“ je velika čast jer mogu ugostiti klape koje iza sebe imaju velik broj nastupa na poznatim i renomiranim festivalima i smotrama.

„Certisse“ se ovim putem zahvaljuju gradu Đakovu, gradonačelniku gosp. Marinu Mandariću koji je prepoznao tradicijsku i kulturnu vrijednost Smotre klapa u srcu Slavonije te je i ove godine grad veliki pokrovitelj ove manifestacije.

„Veliko hvala svim građanima grada Đakova koji prate i podupiru rad ŽK „Certissa“. Veliko hvala svim sponzorima i donatorima. Hvala i Osječko-baranjskoj županiji na velikoj potpori i podršci jer su prepoznali rad klape u očuvanju nacionalne i lokalne kulturne baštine.“, poručuju „Certisse“.

Predsjednica klape je Manuela Jerković, umjetnička voditeljica klape od listopada 2021.je Marijana Matijević, ostale članice klape su Katica Štroliga, Koviljka Prebeg, Renata Kratofil, Magdalena Rajković,Ivana Munk i Katica Lovrić.

Dođite i popratite ovaj poseban i jedinstven događaj 7. Međunarodnu smotru klapa u Đakovu,9.rujna u 19:30 sati na Trgu J. J. Strossmayera.

Izvor: Ženska klapa “Certissa”
Foto: Grad Đakovo