Genda i Leo Aščić strijelci za selačku pobjedu

OMLADINAC (ĐS) – SLAVONAC (P) 3:1 (1:0)

Nogometaši Omladinca na svom su igralištu pobijedili momčad Slavonca iz Preslatinaca rezultatom 3:1. Koliko su domaćini bili bolji potvrđuje i vodstvo 3:0. Domaćine je u vodstvo doveo Matej Genda, da bi isti igrač postigao i drugi pogodak. Za 3:0 strijelac je bio mladi Leo Aščić kojemu je ovo drugi seniorski pogodak (prvi postigao protiv Dinama iz Tomašanaca) Gosti su postigli počasni pogodak za konačnih 3:1, a strijelac je bio Marko Franjić.

Omladinac je igrao u sastavu: Lilić, Jambrec, Kričančić, Borna Vardić, Nađ. Tomislav Aščić, Vrtarić, Zvonimir Aščić, Genda, Marin Vardić, Jakab. (Još su igrali: Jelačić, Mikloš, M. Aščić, Erdeljić, Ivan Aščić, Jelačić, Mijić, Leo Aščić, Žarko Aščić).

Rasploženi Petrići slomili Đurđance

RADNIK – SLAVONAC (Đ) 5:0 (1:0)

RADNIK: Čajkušić, Vidrač, Kichaz, Bošnjaković, Džanija, Pačarić, Ivica Petrić, Adam Kovačević, Marko Kovačević, Mateo Vranješević, Josip Petrić. (Još su igrali: Žilić, Dorić, Juroš.).

SLAVONAC (Đ): Josip Marinović, Pavo Marinović, Šmit, Begović, Carević, Topić, Josip Birkić, Tomislav Bošnjaković, Markić, Kampić. (Još su igrali: Bošnjaković, Bibković, Kolar, Markić). 

Vrbičani su odigrali drugu pripremnu utakmicu i s visokih 5:0 svladali goste iz Đurđanaca. Bez .ozlijeđenoga Markovića napadaču Josipu Petriću pridružio se Ivica Petrić što će se pokazati dobitnom kombinacijom.

Prvih desetak minuta gosti su imali posjed lopte, ali nisu uspjeli stvoriti niti jednu jednu izglednu priliku za pogodak. Nakon toga, terenom je zagospodarila domaća momčad. Prvu ozbiljniju priliku domaćini su imali  u 15. minuti kada Josip Petrić puca s 20 metara, ali malo pored gola. U 26. minuti ponovo je Petrić u akciji: oslobađa se svoga čuvara, pronalazi Vranješevića čiji udarac završava tik uz vratnicu. Ono što su promašili domaći napadači u 33. minuti ide u rubriku „teže je promašiti nego zabiti: Vranješević je izveo slobodan udarac, gostujući golman kratko odbija loptu, a s dva metra od gola Adam Kovačević pogađa gredu. Bolju igru Vrbičani su naplatili u 40. minuti kada su došli u vodstvo. Josip Petrić „ukrao“ je loptu gostujućim igračima, proigrava Ivicu Petrića koji šalje loptu u mrežu.

U nastavku utakmice domaći su igrači zaigrali još bolje. U 54. minuti postigli su drugi pogodak. Vrašnješević iz slobodnoga udaraca pogađa mrežu. U 60. minuti dogodila se najljepša akcija na utkamici. Vranješević i Kovačević odigrali su dupli pas, Kovačević proigrava Žilića koji bježi na stranu, ubacuje loptu u kazneni prostor, a na pravome mjestu je Josip Petrić koji zakucava loptu u mrežu. U 77. minuti još jedan pogodak. Asam Kovačević pogađa iz slobodnoga udarca s 25 metra. Konačnih 5:0 postavlja Adam Kovačević. Asistent je bio Mateo Vranješević. U sljedećoj utakmici Radnik će dočekati Slogu iz Novih Mikanovaca, člana Druge županijske nogometne lige NS Vinkovci.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola